Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drottningens skämt med världsledarna

Udda protester mot G7-ledarna
Drottningen skämtade med världsledarna under när ”familjebilden” på G7 togs.
Foto: JACK HILL / AP/ TT
Joe och Jill Biden hälsade glatt på drottning Elizabeth.
Foto: ANDREW PARSONS/DOWNING STREET / HANDOU / EPA TT NYHETSBYRÅN

Storbritannien skickar fram kungligheterna för att charma världsledarna på G7-mötet i Cornwall. 

Drottning Elizabeth, 95, fick hela gänget att skratta med sin kommentar vid en gruppfotografering.

– Tänker ni se ut som om ni tycker om det? 

Drottning Elizabeth, prins Charles, hertiginnan Camilla, prins William och hertiginnan Kate. Samtliga reste till Cornwall på fredagen när G7-mötet inleddes och möttes upp av premiärminister Boris Johnson och hans hustru Carrie Johnson. 

Premiärministerns förhoppning är att han ska kunna få hjälp av kungligheterna att få fram ett snabbt handelsavtal med president Biden och även få till ett avtal så att resor utan karantän mellan Storbritannien och USA ska kunna bli verklighet redan i sommar, skriver Daily Mail

Charmoffensiven leddes av drottningen själv, som passade på att skämta med världsledarna under en gruppfotografering.

– Tänker ni se ut som om ni tycker om det?, frågade drottningen.

När de coronautspridda världsledarna började skratta svarade Boris Johnson skämtsamt:

– Vi har haft det trevligt, skenet till trots.

Drottningen har träffat Biden tidigare

Tillställningen där fotograferingen ägde rum i Eden Project och drottningen var kvällens värd. President Joe Biden och hans hustru Jill Biden kom till sammankomsten arm i arm och hälsade hjärtligt på drottningen. Därmed blev Joe Biden den trettonde sittande president som drottningen har träffat. Men det var inte första gången de två möttes. Redan för 39 år sedan ska en då 39-årig senator Biden ha mött drottningen. På söndag ska presidentparet återigen möta drottningen, då hon bjudit in till Windsor Castle.

Senare stod prins Charles och prins William värdar för en mottagning med G7-representanterna och ledare för några av världens största företag, där man diskuterade hur den privata sektorn ska kunna arbeta med myndigheter för att ta kampen mot klimatkrisen.

Prins Edward om sprickan i familjen: ”Väldigt trist”

Prins Edward i exklusiv intervju med CNN:s Max Foster om sorgen efter Prins Philip och stormen inom släkten: ”Svårt för alla”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.