Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drottningens rumpfall – efter personalens miss

”Regeringen jobbar mot ett nytt partnerskap med den Europeiska unionen”
Drottning Elizabeth.Foto: KGC-22 / STELLA PICTURES 95546-1
Drottning Elizabeth efter en julgudstjänst på Sandringham.Foto: MATT DUNHAM / SCANPIX POOL

Personalen missuppfattade drottning Elizabeths signal – och drog undan stolen för tidigt.

Framför ögonen på middagssällskapet vid den kungliga julmiddagen föll den vanligtvis graciösa drottningen på ändan.

Efter ett ögonblick av rodnad skrattade regenten sedan gott åt händelsen, enligt Daily Express.

I över sex decennier har det varit tradition för den brittiska kungafamiljen att samlas för gemensam middag på drottning Elizabeths privata egendom Sandringham på den engelska östkusten.

Under en av dessa middagar inträffade ett mindre missöde – där drottningen hamnade på ändan under julfirandet, enligt boken ”What a thing to say to the queen” av Thomas Blaikie, rapporterar Daily Express.

Personalen missuppfattade drottningens signaler och agerade lite för tidigt. Drottningen hade ställt sig upp från sin stol – och när hon försökte sätta sig igen fanns inte längre stolen kvar.

Framför ögonen på resten av kungafamiljen föll regenten till marken och blev sittande på ändan.

Prinsparet missar julfirandet

Efter ett ögonblick av rodnad för drottningen och nervositet för den förhastade personalen kunde alla andas ut. I boken står:

”Överraskad men oskadd, var drottningen snart lika road som resten av familjen.”

Om drygt en månad väntar nytt kungligt julfirande på Sandringham. Sedan en tid står det klart prins Harry och Meghan inte kommer att närvara. Paret och deras son Archie, som firar sin första jul, kommer i stället att göra det tillsammans med Meghans mamma Doria Ragland i USA.

Vid ett fåtal julfiranden de senaste åren har även prins William och Kate Middleton avstått det kungliga julfirandet med drottningen för att i stället fira med familjen Middleton.

Tronföljden och kungafamiljen – här är brittiska kungahuset:

Drottning Elizabeth II är den nuvarande monarken

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.