Drottningens order till familjen: Inget drama

Drottning Elizabeth besöker den nya tunnelbanelinjens, Elizabeth line, invigning i London.
Drottningens jubileumsfirande kommer att pågå mellan den 2 och 5 juni.
Foto: PAUL GROVER/SHUTTERSTOCK / PAUL GROVER/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Prins Harry och Meghan Markle meddelade tidigare i juni att de kommer att närvara vid jubileumsfirandet. Hertigparet meddelade även att barnen, Archie och Lilibet, kommer att närvara trots den tidigare oron över familjens säkerhet.
Foto: DPPA / DPPA/SIPA USA SIPA USA

Nästa helg återvänder prins Harry och hertiginnan Meghan till Storbritannien för att närvara vid drottning Elizabeths platinajubileumsfirande.

Drottningen har beordrat familjen att samlas ”utan något drama” under firandet.

Nu har hertigparet lovat att hålla en låg profil för att inte överskugga jubileet, skriver Daily Mail.

Den 2 juni är det dags för drottning Elizabeths fyra dagar långa platinajubileumsfirande. Firandet starta med den årliga militära ceremonin ”Trooping the Colour” och avslutas med en flyguppvisning, som kungahuset bevittnar från det traditionsenliga framträdandet på Buckingham Palace-balkongen.

Tidigare i maj beslutade drottningen att endast medlemmar av kungafamiljen som för närvarande fullgör kungliga förpliktelser kommer att få närvara vid balkongframträdandet. Vilket betyder att varken prins Harry, hertiginnan Meghan eller prins Andrew kommer att synas tillsammans med resten av familjen.

Trots beslutet meddelade prins Harry och Meghan Markle att de kommer att närvara vid jubileumsfirandet tillsammans med barnen, Archie och Lilibet.

Hertigparets löfte

Enligt Daily Mail har prins Harry och hertiginnan Meghan lovat att hålla en låg profil för att att de bara kommer att närvara under officiella tillställningar. Detta är efter att drottningen krävt att familjens ska samlas ”utan något drama som kan överskugga jubileet”.

De uppger dock att drottningen kommer att välkomna hertigparet med öppna armar när kungafamiljen samlas för att fira hennes speciella helg. Enligt källor till Daily Mail ser hon även fram emot att få träffa barnbarnsbarnen, vilket även kommer att bli första gången hon får träffa Lilibet.

95-åriga drottning Elizabeths hälsa allt sämre

Drottning Elizabeth har behövt ställa in flera framträdanden på grund av sitt försämrade hälsotillstånd.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.