Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drottningens okända talang: ”Alltid briljant”

Drottning Elizabeth.Foto: DAVID HARTLEY/SHUTTERSTOCK
Drrottning Elizabeth och maken prins Philip.Foto: MATT HOLYOAK / AP TT NYHETSBYRÅN

Drottning Elizabeth hyllas för sin fingertoppskänsla när det gäller att hantera människor.

Trots att hennes svärmor sågs som ”knepig” av andra medlemmar av kungahuset hade drottningen inga som helst problem.

– Drottningen var alltid briljant med henne, säger lady Pamela Hicks enligt Express.

Lady Pamela Hicks, äldsta dottern till drottningens make prins Philips morbror Lord Mountbatten, öppnar upp om drottningen i dottern India Hicks podcast. Hon fokuserar på följden av att drottning Elizabeth gifte sig med prins Philip 1947.

Lady Pamela hyllar drottning Elizabeth för sitt sätt att agera kring sin svärmor prinsessan Alice. Mamman till maken prins Philip sågs nämligen som ”knepig” av andra medlemmar av den brittiska kungafamiljen.

– Men drottningen var alltid briljant med henne. Eftersom hon var gäst på Windsor kände sig drottningen ansvarig för henne. När alla andra tycker någon är knepig är hon helt lugn och får ut det bästa ur dem ändå, säger lady Pamela.

Drottning Elizabeth och prins Philip gifte sig 1947.Foto: AP/ TT NYHETSBYRÅN/NTB Scanpix

Hon fick medhåll av dottern:

– Ja, drottningen får verkligen ut det bästa ur dem, sade India Hicks.

Prinsessan Alice, som dog 1969 vid 84 års ålder, och hennes tid med kungafamiljen har lyfts fram i Netflix-serien ”The Crown” som har bidragit till ett uppsving av intresset kring det brittiska kungahuset.

”Vi har sett en mer intim och personlig glimt av kungafamiljens liv”

Medlemmar av den brittiska kungafamiljen har hyllats för på senare tid att ha visat mer av sina liv via videosamtal under den pågående coronapandemin.

– Vi har sett en mer intim och personlig glimt av kungafamiljens liv och jag tror inte att det kunde ha skett vid ett bättre tillfälle, säger hovexperten Omid Scobie.

Tronföljden och kungafamiljen – här är brittiska kungahuset

 

LÄS MER: Här hittar du mer innehåll från Expressen Premium
Reportage & Granskning

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.