Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drottningens nya satsning: Öl från det egna godset

Ölen. En bitter, en ljus IPA.
Foto: BAV MEDIA / SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Drottningen släpper två nya öl från Sandringham.
Foto: PAUL MARRIOTT/ SHUTTERSTOCK

Här är drottning Elizabeths, 95, nya satsning

Öl, gjord på korn från hennes ägor vid Sandringham House och vatten från en närliggande källa.

Priset blir femtiotalet kronor och ölen kommer att säljas vid souvenirshoppen på ägorna.

Det är två olika öl som drottningen börjar sälja vid souvenirshoppen vid godset Sandringham i Norfolk. Det handlar om en ljus IPA, Sandringham Golden IPA, och en klassisk engelsk bitter, Sandringham Best Bitter. Båda ölen kommer att kosta 3,99 pund, knappa 50 kronor. 

Bittern, vars etikett har en bild av en hare på en äng, beskrivs som en kallfiltrerad, traditionellt tillverkad öl som är gjord på tre olika sorters humle, som skapar en ”karakteristisk, smakrik öl”. Även till den ljusa IPA:n, prydd av en fasan på ett kornfält, används tre olika sorters humle.

Flera sorters gin

Drottningen, som ofta beskrivs som en stor ginälskare, säljer sedan tidigare flera olika sorters gin. Från ett destilleri på Sandringham kommer en Celebration Gin, kryddad med myrten och sharonfrukt som odlats på ägorna. Buckingham Palace har också en officiell gin, liksom Hillsborough Castle and Gardens, drottningens nordirländska residens, skriver Daily Mail.


Se också:

Drottning Elizabeths tal till brittiska folket

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.