Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drottningens krisplan för att skydda prinsessorna

Hårt kritiserad för sin intervju om vänskapen med Jeffrey Epstein.
Prins Andrew tillsammans med döttrarna prinssessan Eugenie till vänster och prinsessan Beatrice till höger. Foto: GERO BRELOER / AP TT NYHETSBYRÅN
Prins Andrew har kritiserats hårt för sin vänskap med miljardären Jeffrey Epstein, som tog sitt liv i amerikanskt häkte i augusti. Epstein åtalades misstänkt för sexhandel med minderåriga. Foto: SANG TAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Drottning Elizabeth.Foto: STEPHEN LOCK / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES

Prins Andrew har blivit hårt kritiserad för sin intervju om vänskapen med Jeffrey Epstein – och nu har han tagit paus från sina kungliga plikter. 

Det brittiska hovet oroar sig nu för hur prinsens döttrar, prinsessorna Beatrice och Eugenie, ska påverkas av skandalen, erfar Daily Mail. 

– Känslan är att alla vill skydda dem från skadan och från framtida skada, säger en källa.

Det var i en intervju med BBC som prins Andrew försökte släta över sin vänskap med den dömde sexbrottslingen och miljardären Jeffrey Epstein.

Men de senaste dagarna har prinsens agerande fått hård kritik. En källa inom hovet har i The Times sagt att intervjun ”kommer att gå till historien som ett av de värsta PR-dragen någonsin”. 

Nu oroas hovet över hur den stora skandalen kommer att påverka prinsens döttrar, prinsessorna Eugenie, 29, och Beatrice, 31.

Daily Mail skriver att hovet har bestämt sig för att skydda prinsessorna, som båda gör ett antal kungliga plikter per år. 

– Det finns en känsla av att prinsessorna inte ska få sota för sin pappas synder, säger en källa vid hovet till tidningen. 

Prins Andrew har lobbat för sina döttrar

Den senaste veckan har de båda synts på ute på uppdrag. Beatrice har besökt en privat medlemsklubb och Eugenie ett välgörenhetsevent. 

Enligt Daily Mail har prins Andrew under flera år lobbat för att hans döttrar, som har plats åtta och nio i tronföljden, ska få en mer betydande roll i det brittiska kungahuset. 

Nu när prins Andrew inte längre ska representera kungahuset kommer han inte kunna trycka på att döttrar ska få mer utrymme.

Men tidningen skriver också att drottningen är särskilt förtjust i prinsessan Eugenie och prinsessan Beatrice och att hon kommer att fortsätta bjuda in dem framöver.

– Prinsessorna åtar sig ett litet antal kungliga åtaganden varje år, och när de blir tillfrågade, kommer det att fortsätta så, säger en talesperson för Buckingham Palace till Daily Mail.

Prinsessan Beatrice ska nästa år gifta sig med grev-sonen Edoardo Mapelli Mozzi. Men efter prins Andrews skandal så kan bröllopet flyttas utomlands, har The Mirror rapporterat.

Se prins Andrews kritiserade intervju om Epstein 

Se intervjun: Prins Andrew har fått stark kritik efter intervjun om Epstein.

Här är det brittiska kungahuset:

Elizabeth II är född 1926 och har varit drottning sedan 1952. Hon tog över tronen då hennes far Georg VI inte fick någon son.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.