Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drottningens hemliga uppmaning till Diana

Paret har nått en överenskommelse med drottning Elizabeth
Prinsessan Diana.Foto: GLENN HARVEY / CAMERA PRESS/IBL
Drottning Elizabeth.Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Utanför prinsessan Dianas dörr låg ett handskrivet brev från drottning Elizabeth.

Enligt Dianas butler skrev drottningen:

”Jag har samtalat med Ärkebiskop av Canterbury, också med premiärministern, och så klart med Charles, och vi har bestämt att det vore bäst om ni skiljer er”, skriver The Sun.

Den 29 juli 1981 gifte sig prinsessan Diana och prins Charles. Bröllopet kallades ”Århundradets bröllop” och ”Sagobröllopet”, och alla var samlade. Bland annat prins Charles mamma, drottning Elizabeth. Tillsammans fick Diana och Charles två barn, prins William och prins Harry.

Paret separerade 1992, och 1996 vann den formella skilsmässan laga kraft. Ett år senare omkom Diana i en tragisk bilolycka.

Drottningens brev till Diana

Nu har prinsessa Dianas butler Paul Burrell gått ut och berättat om ett brev som drottning Elizabeth skickade till Diana när hon levde tillsammans med Charles, skriver The Sun.

En dag hade Diana upptäckt ett handskrivet brev liggandes utanför hennes dörr. Diana visade Paul brevet som hade drottningens handstil.

– Det stod: ”Jag har samtalat med Ärkebiskop av Canterbury, också med premiärministern, och så klart med Charles, och vi har bestämt att det vore bäst om ni skiljer er”.

”De bestämmer om jag ska skilja mig”

Burrell menar att Diana tidigare sagt att hon inte ville skiljas från Charles, och att hon, när skilsmässan var ett faktum, varit mycket ledsen.

Enligt Burell hade prinsessan, efter att hon läst brevet, ironiskt sagt att: ”De bestämmer om jag ska skilja mig”.

Några dagar efter brevet gick Buckingham Palace ut och berättade att paret skulle skilja sig, och 1996 gick de skilda vägar.

Efter skilsmässan fick Diana bland annat behålla sin lägenhet på slottet, och paret bestämde att de skulle dela på vårdnad av deras söner.

Privata bilden på prinsessan Diana

Den 31 augusti 1997 omkom prinsessan Diana efter en trafikolycka

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.