Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Allt om Meghans klänning – kan vara värd miljoner

Meghan Markle valde en brittisk designer till sin bröllopsklänning.Foto: DOMINIC LIPINSKI / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: OWEN HUMPHREYS / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREW MATTHEWS / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: DOMINIC LIPINSKI / AP TT NYHETSBYRÅN
Meghans ring är en gåva från drottning Elizabeth.Foto: AVALON.RED B68
1 / 7

Meghan Markle valde en brittisk designer.

Clare Waight Keller på Givenchy fick hedersuppdraget att ta fram Meghans bröllopsklänning.

Experter har uppskattat värdet på klänningen till flera miljoner.

Det är ingen billig historia att gifta sig kungligt.

Men smakar det – så kostar det.

Meghan Markle valde att ge hedersuppdraget att designa bröllopsklänningen till den brittiska designern Clare Waight Keller på franska modehuset Givenchy. 

Brittiska hovet säger att Meghan Markle träffade Clare Waight Keller i början av året och att Meghan, genom sitt val av henne, vill visa upp den framgång som en brittisk designer har i modebranschen.

Brittiska medier uppger att klänningen kan vara värd motsvarande flera miljoner kronor.Foto: ANDREW MATTHEWS / AP TT NYHETSBYRÅN

Klänningen är gjord i ett vitt silkestyg med ett släp som representerar de 53 länder som är en del av det brittiska samväldet. Länderna finns representerade genom en blomsterkomposition i släpet där varje blomma representerar varje land – med alltifrån Botswana till Kanda till Pakistan.

Flera brittiska medier uppger att klänningen kan vara värd motsvarande flera miljoner kronor.

Diademet som Meghan Markle bar på bröllopet var ett lån från drottning Elizabeth. Den kommer ursprungligen från drottning Mary.Foto: CHRIS RADBURN / AP TT NYHETSBYRÅN

Diademet utlånat av Elizabeth

Diademet som Meghan Markle bar på bröllopet var ett lån från drottning Elizabeth. Den kommer ursprungligen från drottning Mary.

Meghans vigselring är gjord av guld från Wales – en gåva från drottning Elizabeth, skriver hovet i ett pressmeddelande.

Prins Harrys ring är av platina.

Båda ringarna har gjorts av Cleave and Company, en av många brittiska hovleverantörer. De gjorde också Meghans förlovningsring. Förlovningsringen var gjord av guld från Botswana och bar två stenar som tillhört Harrys framlidna mor, prinsessan Diana.

Huruvida prins Harry kommer att fortsätta bära sin vigselring efter bröllopet är oklart.

Hans bror, prins William, har valt att inte bära sin, enligt Hello – medan pappa prins Charles bar sin vigselring från bröllopet med prinsessan Diana även efter hennes död.

Meghans förlovningsring.Foto: DOMINIC LIPINSKI / AP TT NYHETSBYRÅN

Prins Philip har aldrig burit ring

Drottningens make, prins Philip, har aldrig burit sin vigselring.

Att bära vigselring är tradition för kvinnor och går enligt Hello att spåra långt tillbaka i tiden. Det är bara på senare år som män har valt att bära sina vigselringar. Mycket förändrades, enligt tidningen, under andra världskriget när många utsända män bar sina ringar för att påminnas om sina familjer i sina hemländer.