Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Drottningens besked – missar Archies dop

Se när kungligheterna visar upp sin son.
Drottningen kommer inte närvara vid dopet.
Foto: TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK / TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
På lördag ska Meghan och prins Harrys son döpas.
Foto: REX B. CORDELL / REX

På lördag döps Meghan och prins Harrys son Archie i drottning Elizabeths privata kapell i Windsor Castle.

Men drottningen själv kommer inte att närvara, skriver Daily Mail.

Planen var att dopet skulle hållas på fredagen, men då Archies farfar, prins Charles, hade annat inbokat i kalendern flyttades dopet till lördagen.

Men nu visar det sig att även drottning Elizabeth har andra uppdrag under helgen vilket gör att hon missar sitt barnbarnsbarns dop.

”Varit mer tillmötesgående”

Sedan länge har drottningen planerat in att spendera just den här helgen med prins Philip i Sandringham innan hon beger sig till Skottland.

Missen har chockat några av personalen i Buckingham Palace som menar att Meghan och prins Harry skulle ha planerat datumet bättre.

– Det är många som känner att de skulle ha varit mer tillmötesgående, säger en källa från Buckingham Palace skriver Daily Mail.

Däremot är det inte första gången som drottningen missar ett av sina barnbarnsbarns dop. Förra året kunde hon inte närvara vid prins Louis dop, men enligt källor ska hon gärna varit med vid Archies eftersom det är Harrys första barn.

Kritik mot ceremonin

Men det är inte bara kalendermissen som har gjort att upprörda röster har höjts.

Många detaljer kring dopet hålls hemligt och ceremonin kommer att vara en ”liten, privat” ceremoni. Meghan och Harry kommer endast dela med sig av ett fåtal bilder tagna av en fotograf de valt ut själva, meddelar Buckingham Palace.

Beslutet om att hålla en privat tillställning har upprört flera kungliga experter som påpekar att det är en del i det ”kungliga kontraktet” att dela med sig av stora familjehögtider, då paret utför officiella uppdrag och får apanage.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.