Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drottningen vägrade Meghans val av tiara

Prins Harrys och Meghans familjelycka
Meghan med tiaran hon fick bära.Foto: NILS JORGENSEN / I-IMAGES / POLARIS
Drottningen ville inte se spekulationer om ryska prinsessor.Foto: POOL / I-IMAGES / POLARIS

Drottning Elizabeth vägrade låta hertiginnan Meghan bära den tiara hon valde ut till bröllopet.

Det fick prins Harry att reagera med ilska – och utropa: 

– Det Meghan vill ha, det får Meghan.

Det finns flera versioner av vad som hände när hertiginnan Meghan skulle välja ut en tiara till det stundande bröllopet med prins Harry. Vissa källor hävdar att det bara var en trevlig stund, andra att det slutade med osämja mellan prins Harry och farmor, drottning Elizabeth.

I en ny bok hävdar författaren Robert Lacey att det sistnämnda stämmer.

”Obekräftat av hovet, men inte förnekat, har vi fått höra att drottningen kände sig tvungen att säga nej till Meghans förstaval, en vacker smaragdtiara som ska ha kommit från Ryssland”, skriver han enligt the Mirror.

Författaren konstaterar att drottningen med sin vägran ville undvika skandal eftersom ”komma från Ryssland” betyder att skatten kommit i Windsors händer på tveksamt vis efter den ryska revolutionen.

”Det skulle varken vara till gagn för hovet eller för Meghan själv om tidningarna började spekulera i vilken tsarprinsessa som hade burit tiaran och hur hon hade mördats.”

Prins Harry ska dock, enligt författaren, inte ha förstått den komplexa bakgrunden eller varför drottningen tyckte att det var en dålig idé att bära tiaran. I stället reagerade han med ilska.

– Det Meghan vill ha, ska Meghan få, skrek han upprört. 

– Meghan får inte alls vad hon vill. Hon får den tiara hon får av mig, ska drottningen ha svarat.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.