Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Drottningen släpper egen ketchup: ”Familjefavorit”

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Drottning Elizabeth, 95, ger sig in i såsbranschen.
Foto: SCOTT HEPPELL / AP TT NYHETSBYRÅN
Såsen kommer säljas vid drottningens gods i Sandringham, Norfolk.
Foto: BAV MEDIA / SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

Man har ju hört talas om drottningsylt.

Nu tar brittiska drottning Elizabeth, 95, begreppet vidare genom att lansera en egen serie lyxiga såser.

På det egna godset Sandringham kommer drottningen att sälja ketchup, samt en egen variant av klassikern ”HP-sås”.

Drottning Elizabeth har lanserat en serie såser som kommer att säljas vid hennes gods i Sandringham, Norfolk, rapporterar Daily Mail.

Tomatsåserna kommer i rött och brunt: en tomatketchup och en brun sås, i Sverige känd som ”HP-sås”.

Drottningens ketchup beskrivs på flaskan som ”ideal till frukost, eller när som helst på dagen” och är smaksatt med såväl äpplejuice som dadlar.

Såsen passar till frukost, eller annat, står det på flaskan. Här till pommes.
Foto: BAV MEDIA / SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

”Det är en familjefavorit, fullpackad med tomater och varsamt kryddad är den här ketchupen förtjusande. Den kan avnjutas närhelst på dagen och är ett perfekt sätt att addera lite smak till anrättningen”, står det vidare på flaskan, enligt Daily Mail.

Drottningens snabbmats-fix

Det har tidigare rapporterats att drottning Elizabeth är förtjust i snabbmat, i synnerhet pommes frites eller den engelska klassikern ”fish and chips”, något som en tidigare anställd vid drottningens gods i Balmoral, Skottland, tidigare berättat för Daily Mail.

Samtidigt har drottningens tidigare kock Darren McGrady uppgett att drottningen sällan åt snabbmat, och om hon gjorde det var det hemlagade hamburgare, gjord på rådjur som skjutits under jakten.

– Man blev sprallig av att göra egna burgare på Balmoral. Vi hade ofta tranbär och annat gott som vi fyllde färsen med, men vi serverade aldrig med bröd, sa McGrady till Daily Mail.

Anledningen till det är att drottningen under sin uppfostran fått lära sig att det enda som äts med händerna är tilltugget till eftermiddagsteet. 

95-åriga drottning Elizabeths hälsa allt sämre

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.