Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Drottningens ändringar efter läkarens hälsoorder

Ställde in resa till Nordirland • Skrevs ut efter en dag.
Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ARTHUR EDWARDS / AP TT NYHETSBYRÅN

Det brittiska hovet gör en rad förändringar efter läkarnas order om att drottning Elizabeth måste ta det lugnt.

Kalender kommer att ses över noggrant och ansvariga har fått order om att vara mycket försiktiga, uppger källor för Mirror

Familjemedlemmar kommer framöver alltid att försöka vara med vid hennes uppdrag.

Drottning Elizabeth närvarar inte vid klimatmötet i Glasgow som planerat. Det meddelade hovet på tisdagen. Beslutet kom efter en sjukhusvistelse i förra veckan – och order från läkarna.

Nu möblerar hovet om i drottningens kalender, uppger källor för Mirror. Enligt källorna ska planeringen ända fram till jul och även senare ses över. De ansvariga ska enligt tidningen ha fått instruktioner om att vara noggranna och försiktiga i sitt arbete i framtiden. 

Alla drottningens engagemang ska planeras efter hur hennes mående är och hur mycket resande det skulle innebära. Man kommer även se till att andra medlemmar av kungafamiljen i möjligaste mån följer med drottningen på hennes officiella uppdrag. 

Visade sig offentligt med käpp

Tidigare i månaden följde prinsessan Anne med drottning Elizabeth på en gudstjänst i Westminster Abbey, där välgörenhetsorganisationen Royal British Legions hundraårsjubileum uppmärksammades. Det var första gången som drottningen visade sig offentligt med en käpp.

– Drottningen vet om att hon behöver vila och det är vad hon gör nu. Men det råder ingen tvekan om att hon kommer att vara tillbaka när hon känner sig redo. säger en källa.

Orsaken till, eller resultaten från, sjukhusvistelsen i förra veckan, där drottningen ska ha genomgått tester och undersökts av läkare har ännu inte offentliggjorts.

Prins Charles kommer att hålla öppningstalet på klimattoppmöte i Glasgow som inleds på måndag.

Drottningens hemliga relationer med presidenterna

Se de historiska bilderna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.