Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drottningen älskar Wham! och äter banan med bestick

Prins Harry ryter ifrån mot tabloiderna.
Drottning Elizabeth är ett fan av Wham!Foto: SPLASHNEWS.COM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ TT NYHETSBYRÅN
George Michael och Andrew Ridgeley under Wham!:s storhetstid på 1980-talet.Foto: ITV/REX/SHUTTERSTOCK / ITV/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Drottning Elizabeth är ett hemligt fan av 1980-talsbandet Wham! och bad till och om att få träffa medlemmarna George Michael och Andrew Ridgeley.

Men även om hon i smyg älskar 80-talspop så ser hon till att hennes offentliga beteende alltid är helt oklanderligt.

Drottningen äter under inga omständigheter med händerna – och använder bestick när hon tar sig an en banan.

Drottning Elizabeth II av Storbritannien är precis som alla andra fans när det kommer till hennes favoritband – med den stora skillnaden att om hon vill träffa sina idoler är det inga problem att ordna.

Popduon Wham!, vars hits inkluderar Wake Me Up Before You Go Go, Last Christmas och Careless Whisper, var en av världens mest framgångsrika under 1980-talet.

Enligt Wham!:s manager Bryan Morrison såg drottningen till att medlemmarna George Michael och Andrew Ridgeley bjöds in till en polomatch i Windsor år 1985.

”Kunde alla Wham!:s hits”

– Till min förvåning, när hon fick träffa dem, kunde drottningen alla deras hits, skriver Bryan Morrison i sina memoarer.

– Och hon spenderade en hel del tid på att lyssna på deras upptåg.

Mötet bekräftades av den nu framlidne George Michael i en BBC-dokumentär från 2016 där han beskrev drottningen som ”väldigt rar, och väldigt liten”.

Äter banan med kniv och gaffel

Som kunglig är i princip varje vaken minut bevakad av kameralinser och nyfikna blickar, och därför ser drottning Elizabeth till att eliminera risken för prekära situationer.

Att äta med händerna, till exempel en banan, är uteslutet. Istället tar hon i dylika situationer till kniv och gaffel – både för att skala och äta frukten.

Hon kan inte ”bli sedd vräkandes i sig mat som en apa”, skriver The Sun.

För att undvika dålig andedräkt varken äter eller serverar drottning Elizabeth vitlök, enligt tidningen.