Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drottning Silvia: ”Stolt och glad”

Utanför slottet i Stockholm signerade prinsessan Madeleine sin bok ”Stella och hemligheten”. Foto: PELLE T NILSSON

Mitt under den varma nationaldagen – som för övrigt är en hektisk dag för kungafamiljen – satte sig prinsessan Madeleine utanför det Kungliga Slottet för att signera sin bok ”Stella och hemligheten”. 

Drottning Silvia var också på plats och passade på att hylla sin dotter: 

– Jag är glad och stolt, säger drottningen. 

Iklädd den traditionsenliga folkdräkten anlände prinsessan Madeleine till det Kungliga slottet i Stockholm för att signera sig bok ”Stella och hemligheten”. 

Leende skrev prinsessan en hälsning i både små och stora läsares böcker. 

Det var en leende prinsessa som skrev sina hälsningar i läsarnas böcker. Foto: PELLE T NILSSON
Prinsessan Madeleine var på slottsgården för att signera sin bok ”Stella och hemligheten”. Foto: PELLE T NILSSON

– Jag tycker att den är väldigt viktig för både barn och vuxna att läsa. Jag hoppas på att den kommer att kunna vara ett verktyg för föräldrar att lära sig hur man ska diskutera den här typen av frågor med sina barn, säger drottning Silvia, även hon klädd i den blågula folkdräkten, som överraskade sin dotter genom att komma för att visa sin uppskattning. 

”Glad, trygg och stolt”

Boken handlar om Stella som en dag får reda på en av hennes vänners mörka hemlighet. Hemligheten blir jobbig för Stella att bära och andra delen av boken kretsar mycket kring hennes kamp med hur hon ska hantera situationen. 

På frågan om drottningen själv har läst boken svarar Silvia ”flera gånger”. 

– Jag tycker att den är väldigt bra. Det är otroligt viktiga frågor som tas upp i boken och jag tycker att hon är väldigt lugn i sitt berättande. Så jag känner mig väldigt glad, trygg och stolt. 

Har pratat mycket med sina barn 

Prinsessan Madeleine hade tidigare i veckan ett boksläpp på Junibacken i Stockholm då boken för första gången presenterades för allmänhet och press. 

– Mamma pratade alltid om den här typen av svåra problem med oss, så jag tänkte ”varför skulle inte jag kunna göra det med andra barn?”, sa prinsessan då. 

Drottning Silvia dök upp på slottsgården för att visa prinsessan sin uppskattning. Foto: Linnea Lundgren

Detta är något som drottning Silvia, som i och med sin barnorganisation ”Childhood” sedan länge arbetar med frågor kring barnens rättigheter, instämmer i. 

– Ja, jag har pratat mycket om dessa frågor med mina barn och tycker att den här boken är väldigt viktig för även vuxna att läsa. Jag hoppas att boken ska kunna hjälpa många föräldrar att våga ta i den här typen av sina frågor med sina barn. 

Äldsta barnen hemma i Florida

Prinsessans signering kom kort efter att nyheten om att maken Chris och barnen prinsessan Leonore och prins Nicolas stannar hemma i Florida. Detta på grund av att båda barnen har drabbats av feber och öroninflammation. 

Drottning Silvia: ”Glad, trygg och stolt”. Foto: PELLE T NILSSON

Under signeringen var det även möjligt att köpa det ”månarmband” som Stella får i gåva av sin vän i boken och som Madeleine nu designat tillsammans med smyckesdesignern Charlotte Ramel.