FRISYREN. Sofias frisyr påinner allt mer om en ung Silvia. Foto: KungahusetFRISYREN. Sofias frisyr påinner allt mer om en ung Silvia. Foto: Kungahuset
FRISYREN. Sofias frisyr påinner allt mer om en ung Silvia. Foto: Kungahuset
KLÄDERNA. Både Silvia och Sofia räds inte att klä sig i starka färger när det vankas fest. Foto: Roger Turesson / Xp / Tt / EXPRESSEN TT NYHETSBYRÅNKLÄDERNA. Både Silvia och Sofia räds inte att klä sig i starka färger när det vankas fest. Foto: Roger Turesson / Xp / Tt / EXPRESSEN TT NYHETSBYRÅN
KLÄDERNA. Både Silvia och Sofia räds inte att klä sig i starka färger när det vankas fest. Foto: Roger Turesson / Xp / Tt / EXPRESSEN TT NYHETSBYRÅN
KLÄDERNA. Både Silvia och Sofia räds inte att klä sig i starka färger när det vankas fest. Foto: Stefan SöderströmKLÄDERNA. Både Silvia och Sofia räds inte att klä sig i starka färger när det vankas fest. Foto: Stefan Söderström
KLÄDERNA. Både Silvia och Sofia räds inte att klä sig i starka färger när det vankas fest. Foto: Stefan Söderström
ENGAGEMANGET. Silvia och Sofia brinner båda för barnrättsfrågor. I veckan pratade de båda om situationen för ensamkommande flyktingbarn. Foto: Kungahuset.SeENGAGEMANGET. Silvia och Sofia brinner båda för barnrättsfrågor. I veckan pratade de båda om situationen för ensamkommande flyktingbarn. Foto: Kungahuset.Se
ENGAGEMANGET. Silvia och Sofia brinner båda för barnrättsfrågor. I veckan pratade de båda om situationen för ensamkommande flyktingbarn. Foto: Kungahuset.Se

Drottning Silvia och Sofia – lika som bär

Publicerad

Prinsessan Sofia tar efter svärmor, drottning Silvia.

De är väldigt lika varandra – och det gäller inte bara utseendet.

I veckans avsnitt av "Kungafamiljen", som sänds varje helg i Expressen TV, visas de otroliga likheterna mellan prinsessan Sofia och drottning Silvia upp.

Trots att Silvia är Sofias svärmor och det inte finns några blodsband är de förbryllande lika varandra.

Dels är det frisyren.

Prinsessan Sofia har fått mörkare hår sedan hon blev en del av den svenska kungafamiljen och liknar allt mer Carl Philips mamma Silvia. Det vågiga håret som vilar mot axlarna påminner mycket om hur vi såg Silvia när hon var i 30-årsåldern och träffade kung Carl Gustaf.

Även i klädval tycks Sofia ha inspirerats av Silvia. De båda älskar att bära starka färger på sina kläder. De räds inte för att sticka ut och vi ser ofta, när tillfället medger, att Sofia och Silvia kommer i klänningar som verkligen sticker ut.

ENGAGEMANGET. Silvia och Sofia brinner båda för barnrättsfrågor. I veckan pratade de båda om situationen för ensamkommande flyktingbarn.Foto: Kungahuset.Se

Förutom det rent utseendemässiga är Sofia och Silvia intresserade av samma frågor. Drottning Silvia har ett omvittnat stort intresse för barnrättsfrågor och har till exempel grundat World Childhood Foundation. Prinsessan Sofia grundade, innan hon blev prinsessa av Sverige, organisationen Project Playground som arbetar med liknande frågor.

Se fler likheter mellan Silvia och Sofia på Expressen TV!

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.