Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drottning Silvia är hemma från sjukhuset

Det var på fredagskvällen som drottning Silvia fick föras till Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Foto: (C) Pelle T Nilsson
Prinsessan Madeleine fanns vid Silvias sida hela natten. Foto: (C) Pelle T Nilsson

Drottning Silvia har skrivits ut från sjukhuset.

På söndagsförmiddagen kunde drottningen lämna Danderyds sjukhus efter två nätter med provtagning och observation.

"Drottningen har återhämtat sig och mår efter omständigheterna bra", meddelar hovets informationschef Margareta Thorgren i ett sms.

Det var på fredagskvällen som drottning Silvia fördes till sjukhus efter att hon drabbats av yrsel, efter flera dagars förkylning. Där vårdades hon under två nätter innan hon på söndagen skrevs ut.

Det meddelar hovets informationschef Margareta Thorgren i ett sms:

"Drottningen hemma igen. Drottningen har lämnat Danderyds sjukhus och är åter hemma på Drottningholms slott. Drottningen har återhämtat sig och mår efter omständigheterna bra."

Tidigare under rapporteringen pekades Karolinska universitetssjukhuset i Solna ut som den vårdande inrättningen. Detta bekräftades aldrig av hovet och i stället var drottningen inlagd på Danderyds sjukhus.

Drottning Silvia är hemma från sjukhuset.Foto: Charles Hammarsten / Ibl Bildbyr / IBL BILDBYRÅ/IBL IBL

Drottningens sjukhusbesök blev känt på julaftons morgon när hovet meddelade att drottningen hade genomgått provtagning och låg kvar på sjukhuset för observation i enlighet med läkares ordination. Samtidigt sa man att hon efter omständigheterna mådde bra. Under kvällen meddelade man att drottningen skulle stanna över natten.

Fick besök av familjen

– Vi kan bara informera om att drottningen mår bra. Hon är där för observation och provtagning. Eftersom det har gått en bra bit in på julafton har läkarna rekommenderat att hon är kvar över natten, sa Margareta Thorgren då.

– Man tar det säkra före det osäkra.

Kungen ska ha varit mycket mån om att inga detaljer om drottningens tillstånd ska komma ut, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Drottningens yrselbesvär uppstod i samband med hennes eget födelsedagsfirande på fredagskvällen, under en konsert med Drottningholms slottsteater i Drottningholms slottskyrka. Med till sjukhuset följde också prinsessan Madeleine som sedan stannade med sin mor under hela den första natten. Sedan drottningen skrevs in har flera medlemmar ur kungafamiljen varit och besökt henne.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.