Drottning Elizabeths första möte med Lilibet: ”De kunde inte vänta”

Dottern Lilibet Diana Mountbatten-Windsor föddes i fredags.
Paret har döpt dottern efter mamma drottningen.
Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

Meghan och prins Harrys dotter Lilibet är bara några dagar gammal. 

Men hon har redan tagit sig an ett av de viktigaste möten i livet.

I dagarna har Lilibet möt sin namne – drottning Elizabeth, uppger källor för People.

Meghan och prins Harrys andra barn, dottern Lilibet Diana, föddes den 4 juni i år och har redan skrivit in sig i historieböckerna. Lilibet Diana blev den första seniora medlemmen från den brittiska kungafamiljen som föddes i USA. 

Redan när hon var några dagar gammal fick hon också genomföra ett viktigt åtagande. People skriver att Lilibet fick träffa gammelfarmor, drottning Elizabeth, över ett videosamtal strax efter förlossningen. Källor med insyn i brittiska hovet berättar att prinsparet var ”väldigt exalterade och och kunde inte vänta med att berätta att deras dotter var här”. 

Lilibet ”Lili” Diana Mountbatten-Windsor föddes på ett sjukhus i Santa Barbara i Kalifornien klockan 11.40 på fredagen 4 juni. 

”Det är med stor glädje prins Harry och Meghan, hertiginnan och hertigen av Sussex, välkomnar deras dotter, Lilibet 'Lili' Diana Mountbatten-Windsor, till världen.”, skrev prinsparet då på sina sociala kanaler. 

Dottern har fått sitt namn efter sin gammelfarmor drottning Elizabeth, som brukar kallas Lilibeth i familjen och var ett smeknamn hon fick från sin framlidne make prins Philip. Mellannamnet delar hon med sin framlidna farmor prinsessan Diana, som dog i en bilolycka 1997.

”Lili har fått namnet efter sin pappas farmor, hennes majestät drottningen, vars smeknamn i familjen är Lilibet”, skrev prinsparet i ett inlägg på Instagram.

Prins Edward om sprickan i familjen: ”Väldigt trist”

Prins Edward i exklusiv intervju med CNN:s Max Foster om sorgen efter Prins Philip och stormen inom släkten: ”Svårt för alla”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.