Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drottning Elizabeth välkomnar besökare till Buckingham Palace

Följ senaste nytt i Expressen TV.
Drottningen öppnar Buckingham Palace för besökare igen.
Foto: CHRIS JACKSON / AVALON / STELLA PICTURES

Drottning Elizabeth välkomnar besökare till Buckingham Palace igen. 

Och inte nog med det: Nu kan du också få picknicka på slottets gräsmatta. 

Det har aldrig hänt tidigare.

På onsdagen meddelade Royal Collection Trust planerna för våren och sommaren. Buckingham Palace brukar öppna för besökare under sommarmånaderna, men höll stängt förra året, på grund av pandemin. 

Den traditionella öppningen av slottets offentliga rum och utställningar ställs in även i år – men i stället erbjuds något unikt: Besökare till trädgården tillåts ta med sig matsäck, stolar, filtar - allt som behövs för en härlig picknick på Buckingham Palaces stora gräsytor.

Guidade turer och picknick på egen hand

Besökarna tillåts gå på egen hand genom den berömda trädgården och runt den konstgjorda sjön från tidigt 1800-tal. Dessutom kommer man kunna boka guidade turer i bland annat slottets rosträdgård och vildblomsäng. 

Den stora öppningen sker i juli, men även tidigare under våren kommer man kunna boka andra turer på Buckingham Palaces ägor och se när den enorma blomsterprakten slår ut.

Även andra kungliga slott i Storbritannien öppnar sina portar under våren och sommaren. I Edingburgh välkomnar The Palace of Holyroodhouse besökare från och med april, med en ny konstutställning. Även Windsor, där drottning Elizabeth II isolerat sig under pandemin, öppnar för besökare från och med maj.

Donald Trumps nya känga mot Meghan

Ex-presidentens ord efter uppmärksammade intervjun.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.