Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drottning Elizabeth tillbaka på jobbet efter sorgeperioden

Foto: YUI MOK / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: YUI MOK / AP TT NYHETSBYRÅN
Kate och William var också tillbaka på jobbet på tisdagen.
Foto: I-IMAGES / POLARIS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES

Drottning Elizabeth är tillbaka på jobbet efter prins Philips bortgång.

Leende ses drottningen ta emot ambassadörer på Buckingham Palace – via länk från Windsor.

I fredags var de två veckorna av officiell kunglig sorgeperiod över och kungligheterna i Storbritannien börjar så smått återgå till sina sysslor. 

Däribland drottningen. Klädd i en ljusblå klänning med blommor i olika färger tog hon på tisdagen – via länk från Windsor – emot nyblivna ambassadörer från Elfenbenskusten och Lettland.

Bilderna visar hur Sara Affoue Amani och Ivita Burmistre möttes av ett stort leende när de visade upp sina kreditivbrev för drottningen. Det var första gången som drottningen syntes offentligt sedan begravningen i St Georges kapell tio dagar tidigare. Då satt hon i sin ensamhet, klädd i svart och tog farväl av sin make sedan 73 år. Däremellan har drottningen hunnit fylla 95 år, en födelsedag som hon valde att inte framträda offentligt på. 

Djupt rörd av tröstande ord

I stället levererade hon ett meddelande till folket där hon skrev att hon och hennes familj var mitt i en period av stor sorg, men att de fick tröst av alla fina ord som har strömmat in om hennes make.

”Vi är djupt rörda och fortsätter att påminnas om vilket otroligt stor påverkan Philip har haft på otaliga människor under sitt liv”, skrev drottningen.

Under sorgeperioden har medlemmar av kungafamiljen turats om att besöka drottningen och trösta henne och gå på promenader på Windsor Castles ägor, skriver the Mirror. Först ut var prinsessan Anne och grevinnan Sophie, drottningens svärdotter. Inom kort väntas hon också få besök av prinsessan Eugenie och hennes nyfödda son.

På tisdagen återgick även prins William och hertiginnan Kate till sina arbeten, när de besökte en gård i County Durham

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.