Drottning Elizabeth var inlagd på sjukhus

Drottning Elizabeth av Storbritannien spenderade natten till torsdag på sjukhus, meddelar Buckingham Palace.

Detta efter att drottningen på läkares order ställde in en resa till Nordirland under onsdagen. 

Hon lades därefter in för att genomgå en ”preliminär undersökning”, enligt kungahuset.

Drotting Elizabeth fick läggas in på sjukhus under onsdagen för att genomgå tester och undersökas av läkare, bekräftar Buckingham Palace.

Den 95-åriga monarken hade varit på gott humör under tisdagens mottagning på Windsor Castle, och skulle under onsdagen ha rest till Nordirland.

På läkares order fick dock resan ställas in, och beslut togs sedan att drottning Elizabeth skulle läggas in.

Följande dag kunde dock drottningen åka hem till Windsor Castle och ”är på gott humör”, enligt Buckingham Palace

”Efter läkares ordinerade vila besökte drottningen sjukhus på onsdagseftermiddagen för några preliminära undersökningar och återvände till Windsor Castle vid lunchtid i dag (torsdag) och är fortsatt på gott humör”, skriver Buckingham Palace i ett uttalande.

Gick med käpp

Den senaste veckan har flera brittiska medier uttryckt oro över drottningens hälsa, detta efter att bilder publicerats där hon går med käpp – något som hon inte gjort i offentliga sammanhang sedan 2003, skriver People.

Drottning Elizabeth väntas fortfarande närvara vid klimatmötet COP26 som går av stapeln i Glasgow, Skottland, i slutet av oktober, skriver Sky News.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.