Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drottning Elizabeth II dödförklarades felaktigt

Drottning Elizabeth II är den nuvarande monarken i brittiska kungahuset.
Drottning Elizabeth förklarades felaktigt död.
Foto: LIEWIG CHRISTIAN/ABACA / STELLA PICTURES/LIEWIG CHRISTIAN/ABACA
Drottning Elizabeth II.
Foto: POOL SUPPLIED BY SPLASH NEWS / S / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

”England har förlorat sin drottning: Elizabeth II lämnade avtryck i vår fantasi.”

Under måndagen publicerade franska radiokanalen RFI en dödsruna över Elizabeth II, 94.

Problemet för RFI var bara att hon inte var död.

Nu ber de om ursäkt.

”Vi vill be om ursäkt till alla drabbade och till alla som följer och litar på oss”, skriver de i ett pressmeddelande.

Det må vara en världsomfattande pandemi som främst drabbar äldre, och drottning Elizabeth II må vara gammal och därmed i riskgrupp.

Men hon är inte död.

Under måndagen gjorde den franska radiokanalen RFI en jättemiss när de publicerade flera förberedda dödsrunor över personer som fortfarande är vid liv.

Det var ett tekniskt problem som resulterade i att flera dödsrunor publicerades på vår sajt. Våra tekniker arbetar just nu med att hantera den här allvarliga buggen. Vi vill be om ursäkt till alla drabbade och till alla som följer och litar på oss”, skriver RFI i ett uttalande.

Flera andra drabbade

Det var inte bara drottning Elizabeth II som drabbades av RFI:s fatala miss på måndagen. Flera prominenta politiker och filmstjärnor drabbades också. 

USA:s tidigare president Jimmy Carter, fotbollslegendaren Pelé, Kubas tidigare ledare Raúl Castro, Irans Ayatolla Khamenei, och filmikonerna Sofia Loren, Brigitte Bardot, och Clint Eastwood, kunde också de läsa om sin egen död på den franska radiostationens hemsida. 

Franska sångaren och skådespelaren Line Renaud fick också se sin dödsruna. Hon svarade radiokanalen genom att slå fast att hon minsann var vid god vigör och att hon skrattade till vid läsningen, via ett meddelande på Twitter.

https://twitter.com/linerenaud/status/1328379370562523136
Drottningen talade om en "skakig" väg mot harmoni förra julen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.