Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drottning Elizabeth fyller 95 – så firar hon

Kungliga experten tror att prins Philips död kan blir slutet för drottningens kungliga tid.
Drottning Elizabeth är världens äldsta monark
Foto: KEN GOFF PHOTOS / STELLA PICTURES
Det har bara gått fyra dagar sedan drottning Elizabeth behövde begrava maken prins Philip.
Foto: STELLA PICTURES/GOFF PHOTOS

Världens äldsta monark, drottning Elizabeth, fyller i dag 95 år.

För första gången på 73 år firar hon utan maken prins Philip, som begravdes för fyra dagar sedan.

– Drottningen kommer inte vara ensam, säger en källa med insyn till Daily Mail.

Det har bara gått fyra dagar sedan prins Philip jordfästes, sedan han avlidit vid 99 års ålder. Nu ska drottning Elizabeth fira sin 95 födelsedag. En bemärkelsedag som kommer förflyta utan allmänt firande. Detta görs normalt på drottningens ”officiella” födelsedag, den andra lördagen i juni. Vilket är en tradition sedan mer än två sekel, för att säkra att födelsedagen firas i angenämt väder.

Eftersom drottningen fortfarande är inne i en sorgeperiod, på grund av prins Philips död, ställs den traditionella saluten vid Towern i London in.

Familjen besöker i etapper

Men drottningen kommer inte behöva fira födelsedagen i ensamhet. Enligt Daily Mail har familjemedlemmarna kommit överens om att avlösa varandra vid Windsor Castle under de kommande dagarna, för att säkerställa att drottningen inte behöver sörja själv. Prinsessan Anne och Sophie – hertiginnan av Wessex – väntas vara de första att besöka.

– Drottningen kommer inte vara ensam. Hon har andra som bryr sig om henne och vill vara närvarande under denna svåra tid, säger en källa med insyn till Daily Mail. 

– På sedvanligt manér har drottningen intygat att hon hanterar situationen väl. Men trots att hon länge förberett sig för att den här dagen skulle komma så är det svårt att värja sig när den väl är här, fortsätter källan.

Redan på söndagen, dagen efter begravningen, syntes drottningen i hennes gröna Jaguar utanför Windsor Castle.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.