Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trumps snäsiga pik mot Meghan

President Donald Trump anländer till Storbritannien på måndag.
Foto: JIM LO SCALZO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Han kommer inte träffa Meghan.
Foto: I-IMAGES / POLARIS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES

På måndag väntas Donald påbörja sitt besök till det brittiska kungahuset. 

Men den amerikanska hertiginnan Meghan kommer inte att närvara. 

– Jag visste inte att hon var elak, säger Donald Trump i en intervju med The Sun efter att ha fått höra Meghans ”elaka” kommentarer om presidenten. 

President Donald Trump kan med största sannolikhet förvänta sig ett storslaget välkomnande av den 93-åriga drottning Elizabeth II när han anländer till Buckingham Palace under måndagen. 

Drottning Elizabeth.
Foto: ANWAR HUSSEIN COLLECTION / ALL OVER PRESS WENN

Men efter att ha fått höra om hertiginnan Meghans ”elaka” kommentarer om sitt hemlands president i en intervju med The Sun är stämningen mellan landsmännen något frostig. 

Under Donald Trumps valkampanj 2016 proklamerade den brittiska kungligheten högt att hon tänkte rösta på hans motståndare Hillary Clinton och hotade med att lämna USA om han skulle vinna valet. 

– Det visste jag inte. Vad ska jag säga? Jag visste inte att hon var elak, säger presidenten i intervjun med tidningen. 

Uteblir under besöket 

Att Meghan kommer missa Donald Trump tre dagar långa besök i det brittiska kungahuset förklaras officiellt med att hon är hemma för att ta hand om sin tre veckor gamla son Archie. 

Dock skriver The Sun att anledningen till hertiginnans frånvaro troligen snarare beror på att man vill undvika en pinsam konfrontation. 

Hertiginnan Meghan.
Foto: JULIAN SMITH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Trump, som inte visste att den amerikanska kungligheten skulle utebli under hans besök, verkar dock önska hertiginnan allt gott, trots ”elaka” kommentarer. 

– Hon kommer vara väldigt duktig, förutspår presidenten om Meghans roll i det brittiska kungahuset. 

”Vill inte ha den typen av värld”

Under en intervju i den amerikanska pratshowen ”The Nightly Show with Larry Wilmore” 2016 berättar Meghan om Trump som ”fientlig” och ”misogyn”. 

– Det är inte bara för att hon är kvinna som du röstar på Hillary, du gör det eftersom Trump har gjort det väldigt lätt att se att du verkligen inte vill ha den typen av värld som han målar upp, säger hon i intervjun.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.