Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dianas desperata önskan – ville återförenas med Charles

Privata bilden på prinsessan Diana
Prinsessan Diana gifte sig med prins Charles 1981.
Foto: AP / TT NYHETSBYRÅN
Prinsessan Diana dog i en bilolycka 1997.
Foto: JOHN STILLWELL / AP TT NYHETSBYRÅN

Trots att de var skilda gav prinsessan Diana in i det sista inte upp hoppet att hon och prins Charles skulle hitta tillbaka till varandra.

– Till slut hade det verkligen sjunkit in för henne att Camilla var hans livs kärlek och att det inte fanns något hon kunde göra åt det. Men hon sade till mig under den lunchen att hon skulle återvända till Charles på ett ögonblick om han ville ha henne, säger hovexperten Tina Brown till Telegraph.

Prinsessan Diana gifte sig med prins Charles 1981. Paret fick två söner men skilde sig 1996. Nio år senare gifte prins Charles om sig med Camilla Parker-Bowles som han hade en relation med före och under äktenskapet med Diana.

Tina Brown, som skrev boken ”The Diana Chronicles” 2007 om hennes liv och död, har berättat om sitt sista möte med prinsessan när de åt lunch på ett hotell i New York i juli 1997.

– Mot slutet av Dianas liv kom hon och Charles bättre överens än på mycket länge. Charles gjorde en vana av att hälsa på hemma hos henne i Kensington Palace. De drack te, pratade om vad de ångrade hade hänt, och skrattade till och med tillsammans ibland, säger Brown.

Prinsessan Diana och prins Charles inför bröllopet 1981.
Foto: RON BELL / AP TT NYHETSBYRÅN

”Diana var fruktansvärt ensam”

Författaren säger att Dianas och Charles relation hade lugnat ner sig betydligt i takt med att barnen hade blivit äldre och prinsessan till slut hade accepterat hur viktig Camilla var för ex-maken.

– Men Diana var fruktansvärt ensam och önskade fortfarande att hennes äktenskap hade överlevt. I stället för att säga saker som ”jag är glad att jag är skild” sade hon i stället ”jag tycker att vi hade varit ett jättebra team”, säger Brown.

Brown beskriver sitt intryck av Diana under sista mötet som ”på väg att försöka återuppfinna sig själv” som en mer seriös person. 

En månad senare dog Diana i en bilolycka i Paris.

LÄS MER:

Sju kvinnor: Det jobbade vi med innan vi gifte in oss i kungahuset


Här är brittiska kungahuset

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.