Diana uppmärksammas på prins Charles 70-årsdag

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: ANDREW PARSONS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES
Foto: HERMAN KNIPPERTZ / AP TT / NTB SCANPIX

Han firar sin 70-årsdag med hustrun Camilla vid sin sida.

Men prinsessan Diana får också plats när prins Charles hyllas på sin födelsedag.

Hon uppmärksammas i ett svartvitt foto i en bildserie över den brittiske tronarvingens liv.

Det har varit en hektisk födelsedag för den brittiske prinsen – som inledde 70-årsdagen med två möten hemma på Clarence House i London innan han fortsatte till Spencer House och en tebjudning med 70 andra 70-åringar under onsdagseftermiddagen.

Senare väntar en glittrande födelsedagsfest där kungligheter från hela Europa är inbjudna av drottning Elisabeth för att hylla tronarvingen på Buckingham Palace.

Men även avlidna ex-hustrun, den folkkära prinsessan Diana, får vara med på ett hörn.

Familjefoto med Diana och barnen

I en fotoexposé över prins Charles liv som publicerades på Clarence House Twitterkonto under onsdagen finns ett svartvitt fotografi från 1985 som visar prinsessan Diana och prins Charles med parets två barn, prins William och prins Harry, ombord det kungliga fartyget Britannia, rapporterar Daily Mail.

https://twitter.com/ClarenceHouse/status/1062600846008041472

Prins Charles är 36 år gammal och Diana 23 år när fotot tas och paret har precis varit på en tre veckor lång seglats till Italien.

Däremot innehåller inte bildserien några foton på prins Charles och prinsessan Dianas bröllop eller tiden innan de gifte sig. I stället får man följa Charles liv i bilder från hans födsel och uppväxt till skolåren, som sportig atlet, marinofficer och på vandring i naturen.

På flera av bilderna syns även prinsens nuvarande hustru Camilla, hertiginna av Cornwall.

Tidigare på onsdagen publicerade Clarence House även två nya familjebilder där prins Charles är omringad av sin närmaste familj.

https://twitter.com/ClarenceHouse/status/1062765504371322885

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.