Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Detta har hänt: Prins Andrew och Jeffrey Epstein

Prins Andrew lämnar sina offentliga uppdrag för brittiska kungahuset
Jeffrey Epstein har anklagats för övergrepp på minderåriga flickor.Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Efter Epsteins död har fokus hamnat på prins Andrew, som var nära vän med Epstein.Foto: BBC / STELLA PICTURES BBC
Prins Andrew och Jeffrey Epstein på bild tillsammans. Virginia Roberts har även pekat ut prinsen som en förövare – och hävdar att han hade sex med henne flera gånger när hon var 17 år.Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

Varför har prins Andrew tvingats pausa sina kungliga uppdrag – och hur är han kopplad till Jeffrey Epstein och sexbrottsanklagelserna?

Här är en snabb sammanfattning över fallet med prinsen och Epstein.

I augusti offentliggjorde en amerikansk domstol över 2 000 dokument med anklagelser om påstådda övergrepp på minderåriga flickor som ska ha begåtts av affärsmannen Jeffrey Epstein.

Han riskerade 45 år i fängelse och hängde sig i sin häktescell den 10 augusti. 

Efter dödsfallet började bilder på Jeffrey Epstein och prins Andrew cirkulera. Deras vänskap blev ifrågasatt, särskilt då prinsen umgicks med Jeffrey Epstein också efter att affärsmannen dömts för sexbrott. 

Virginia Roberts, numera Guiffre, har trätt fram och menar att hon är ett av Jeffrey Epsteins offer. Hon påstår också att prins Andrew hade sex med henne flera gånger när hon var 17 år. 

Prins Andrew bemötte anklagelserna i en intervju i BBC som blev starkt kritiserad. Prinsen sa bland annat att han ”aldrig riktigt festat”, trots att han syns på fler festbilder. På en bild syns han med armen runt Virginia Roberts. Prins Andrew påstår att bilden fejkad. 

Efter intervjun har prinsen tagit paus från sina kungliga uppdrag. 

Esptein riskerade 45 år i fängelse

Jeffrey Epstein – detta har hänt

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.