Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Detaljen med Sofias bebis som alla har missat

Prins Gabriel heter Gabriel Carl Walther – och namnet är speciellt.Foto: PRINS CARL PHILIP
I det första avsnittet av den nya säsongen av "Kungafamiljen" tas det också upp hur Carl Philip och Sofia lever med sin nya tvåbarnsfamilj.Foto: KUNGAHUSET.SE / KUNGAHUSET.SE

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia överraskade alla när de valde namn på sin nyfödde son.

Men förutom tilltalsnamnet Gabriel har han två andra namn – som få tycks ha lagt märke till.

– Det finns en detalj i namnet som är lite egendomlig, säger Karin Lennmor, kunglig kommentator, i nypremiären av Expressen TV:s "Kungafamiljen".

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har välkomnat sitt andra barn, prins Gabriel, in i kungafamiljen.

Den 31 augusti föddes han på Danderyds sjukhus – men först den 4 september fick vi reda på hans namn: Gabriel Carl Walther, med tilltalsnamnet Gabriel.

– Men det finns faktiskt en liten detalj i prins Gabriels namn som väldigt många har missat och som är lite egendomlig, säger Karin Lennmor, kunglig kommentator, i nypremiären av Expressen TV:s "Kungafamiljen".

Prins Carl Philip berättar om sin nyfödde son.Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Mellannamnet Carl är nämligen lite speciellt i detta sammanhang – eftersom det redan är taget av en annan lillprins i den kungliga familjen.

Det här är "Kungafamiljen"

• Succéformatet ”Kungafamiljen” är ett kort tv-program som sänds i Expressen TV.

 

• Programledare är Tess Ulander som får sällskap av Expressens kungliga kommentator Karin Lennmor och hovreporter Elias Giertz.

 

• Varje fredag publiceras ett nytt avsnitt av ”Kungafamiljen”.

 

• Du kan se samtliga avsnitt på Expressen.se, i Expressens app för Iphone, på Comhem kanalplats 43 och Android samt i Apple TV och Samsung TV. 

Har tidigare försökt undvika

Kronprinsessan Victorias och prins Daniels son, prins Oscar, har det fullständiga namnet: Oscar Carl Olof.

Att använda samma mellannamn är någonting som kungafamiljen tidigare har försökt hålla sig ifrån.

Men namnet Carl är ett vanligt kungligt namn och att det återanvänds i samma generation av kungligheter är egentligen inte särskilt vanligt.

Kungen har ju Carl som ett av sina namn och Gabriels pappa, Carl Philip, bär också namnet.

Lever som vanligt med falukorv

Karin Lennmor medverkar som expert i Expressen TV:s "Kungafamiljen".Foto: EXPRESSEN TV

I det första avsnittet av den nya säsongen av "Kungafamiljen" tas det också upp hur Carl Philip och Sofia lever med sin nya tvåbarnsfamilj.

De bor ute på Villa Solbacken på Djurgården som nyligen har renoverats. Ett av badrummen är ett barnbadrum specialdesignat för små prinsar och prinsessor.

– Det kanske förvånar många, men de lever ett ganska vanligt liv. Villan är till stor del inredd med Ikea-möbler och de försöker leva som en vanlig barnfamilj och äta falukorv, säger Karin Lennmor, kunglig kommentator, i "Kungafamiljen".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.