Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

De var bäst klädda på prins Oscars dop


Kronprinsessan Victoria med lillprinsen – en riktig fullträff.

Foto: OLLE SPORRONG
Prinsessan Madeleine får full pott av Expressens modeexpert. Foto: OLLE SPORRONG
Även prinsessan Sofias klänning hyllas – liksom prins Carl Philips uniform. Foto: OLLE SPORRONG
Drottning Silvia och kungen. Foto: OLLE SPORRONG
Kronprinsessan Mette-Marit. Foto: Jonas Ekströmer/TT
Kompisarnas stilsuccé – Louise Gottlieb och Leonie Persson.
Andrea Engsäll. Foto: Anna-Karin Nilsson
Vicky Magnusson stack ut med sin gula klänning. Foto: Jessica Gow/TT
Ebba Busch Thor. Foto: OLLE SPORRONG
Anna Kinberg Batra med maken David Batra. Foto: Jessica Gow/TT
Caroline Kreuger Nilsson tillsammans med Jesper Nilsson. Foto: Charles Hammarsten/Ibl Bildbyrå
Annie Lööf. Foto: MAJA SUSLIN
Prins Daniels jaquette hade en snygg passform. Foto: OLLE SPORRONG
Maline Sommerlath. Foto: Anna-Karin Nilsson
Paret Westling. Foto: Jessica Gow/TT
Danska kronprinssessan Mary och kronprins Haakon av Norge tillsammans med ärkebiskop Antje Jackelén. Foto: OLLE SPORRONG
Prinsessan Madeleines klänning.
Prinsessan Sofias klänning.
1 / 19

Expressens modeexpert Emma Danielsson sätter getingbetygen på dopgästerna från prins Oscars dop. Det är mycket pasteller och ljusrosa.

Kronprinsessan Victoria

Betyg: 5

Stilfullt Vickan! Det är roligt att kronprinsessan återigen väljer att visa upp svenskt mode. Den här krispigt vita klänningen från By Malina har vackra hålmönstrade detaljer och den visar dessutom upp hennes snygga figur på ett väldigt fint sätt.

Kronprinsessan Victoria får fem getingar i betyg. Foto: / OLLE SPORRONG EXP

Prinsessan Madeleine

Betyg: 5

Madeleine osar lyx och glamour i sin vackra blåsa från Roksanda. Den här typen av vida ärmar är en trenddetalj den här sommaren och då är det extra fint att klänningen i övrigt är så pass enkel. Även den slarviga håruppsättningen klär henne perfekt.

Prinsessan Madeleine får även hon fem getingar i betyg. Foto: / OLLE SPORRONG EXP

Prinsessan Sofia

Betyg: 4

Wow! Sofia ser supermodern ut i sin pastellfärgade klänning från Antonio Berardi. Det är främst capedetaljen över axlarna och det annorlunda snittet nedtill som gör att klänningen känns speciell.

Prinsessan Sofia tillsammans med prins Carl Philip, Chris O'Neill och prins Nicolas. Foto: / OLLE SPORRONG EXP

Drottning Silvia

Betyg: 3

Drottningen väljer en beige ensemble i ett vackert glänsande material som gör att stilen känns extra festlig. Den här typen av runda hattar är en favorit hos drottningen och det klär henne väldigt bra.

Drottning Silvia får tre i betyg. Foto: / OLLE SPORRONG EXP

Mary gör ingen besviken

Kronprinsessan Mary av Danmark

Betyg: 4

Modesessan Mary gör ingen besviken. Klänningen är elegant och modern på samma gång och stilen känns väldigt genomtänkt. Både väskan, skorna och hatten är perfekt matchat i samma färgskala och stilen toppas av vackra smycken från Dulong fine jewelry.

Modesessan Mary gör ingen besviken. Foto: / OLLE SPORRONG EXP

Kronprinsessan Mette-Marit av Norge

Betyg: 3

Den här ljusgröna färgen är somrig och fin men klänningen känns lite strikt med den skarpa kragen upptill. Hon matchar väldigt fint med glittrande juveler och väska i samma nyans som klänningen.

Kronprinsessan Mette-Marit. Foto: Jonas Ekstromer / JONAS EKSTROMER

Ulla Löfven

Betyg: 4

Ulla har verkligen vässat stilen inför dopet. Klarrött i kombination med vitt ger en väldigt modern och grafisk stil. Plaggen är enkla men eleganta och hatten blir pricken över i:et. Snyggt!

Ulla Löfven och Stefan Löfven. Foto: Jonas Ekströmer/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Annie Lööf

Betyg: 3

Den blågrå färgen känns kanske lite väl dov för tillfället men klänningen är vacker i modellen med spets upptill och en liten volang i midjan. Och oj vilken snygg håruppsättning hon har fått till!

Annie Lööf får tre getingar i betyg. Foto: Maja Suslin / MAJA SUSLIN

Ebba Busch Thor

Betyg: 5

Ebba får in en riktigt fullträff i sin draperade klänning i en vacker blå nyans. Det är även roligt att se att hon tar ut svängarna i en större hatt. Då passar det perfekt med en stramare frisyr så att hatten får stå i fokus. Snyggt!

Ebba Busch Thor (KD) får full pott. Foto: / OLLE SPORRONG EXP

Ewa Westling

Betyg: 3

Ulla satsar på ett säkert kort i form av en puderfärgad klänning som toppas med en matchande jacka. Pärlhalsband, huvudbonad i klassisk modell och nedtonade accessoarer ger en nedtonad men sommarfin stil.

Ewa och Olle Westling. Foto: Jessica Gow/TT

Maline Sommerlath

Betyg: 3

Den här mönstrade kjolen glänser och blänker lite extra vilket gör den extra festfin. Färgmässigt så passar toppen väldigt bra till resten av klädseln men den känns däremot lite daterad i modellen.

Maline Luengo Sommerlath med sina döttrar Anaïs och Chloé. Foto: / Anna-Karin Nilsson

Vicky Magnuson

Betyg: 4

Vi fick se en hel del spets på dopet, både i mörkare färger och i pudriga pasteller men Vicky stack ut ur mängden i sin klargula klädsel. Snyggt dessutom att hon bryter av helt och satsar på svarta accessoarer.

Vicky Magnuson. Foto: Jessica Gow / JESSICA GOW

Stilsuccé

Louise Gottlieb

Betyg: 5

Här har vi en tjej som alltid lyckas få in fullträffar när det gäller kläder och stil vid kungliga högtidstillfällen. Den här gången glänser hon i ett vitt snävt fodral med matchande jacka. Vackert och supermodernt!

Leonie Persson

Betyg: 5

Den alltid lika välklädda och tjusiga Leonie gör återigen stilsuccé i en vacker blommig kjol som matchas på ett avskalat sätt med en enkel topp. Stilen är chic, modern och riktigt snygg!

Louise Gottlieb och Leonie Persson.

Caroline Kreuger Nilsson

Betyg: 4

Grått och vitt från topp till tå ger en väldigt sober och välmatchad stil. Klänningen är enkel men blir extra feminin med den stora volangen nedtill. I kombination med den vackra hatten så blir det här en riktig fullpoängare.

Caroline Kreuger Nilsson tillsammans med Jesper Nilsson. Foto: Charles Hammarsten / Ibl Bildbyr / IBL BILDBYRÅ/IBL IBL

Andrea Engsäll

Betyg: 4

Bland många enfärgade klänningar så sticker Andrea ut lite extra i sin vackra blåblommiga sommarklänning. Hon matchar på ett väldigt fint sätt med helvit jacka och mörkblå coiffe. Uppklätt och elegant!

Andrea Engsäll Foto: Anna-Karin Nilsson

Anna Kinberg Batra

Betyg: 3

Här ser vi en utav många spetsklänningar den här dagen. Den midnattsblå nyansen är nästan lite väl mörk för tillfället och för årstiden men en snygg passform och en vacker coiffe räddar stilen.

Anna Kinberg Batra och maken David Batra. Foto: Jessica Gow/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Marianne Bernadotte

Betyg: 3

Den här ljusgula mönstrade ensemblen ser riktigt lyxig ut. Det är inte en av dagens mest moderna outfits men att den ser så pass festlig ut höjer betyget ett snäpp. Dessutom har hon matchat med ett hatt i samma material vilket ser genomtänkt ut.

Marianne Bernadotte. Foto: Jonas Ekströmer/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Prinsessan Christina

Betyg: 3

En stil som går helt i svart och vitt ger ett grafiskt resultat som känns modernt. Den vita kavajen är ett perfekt val till den mönstrade klänningen och även hatten passar bra till resten av outfiten.

Prinsessan Christina. Foto: Jonas Ekströmer/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Anna Westling Söderström

Betyg: 4

En ljus spetsklänning är ett säkert kort. Här ser vi en vacker nyckelhålsdetalj upptill som tillsammans med den lilla kragen gör klänningen lite mer intressant. Det vackra blomsterdiademet med flor höjer betyget ytterligare.

Anna Westling Söderström och Mikael Westling Söderström. Foto: Fredrik Sandberg/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Prinsessan Margaretha

Betyg: 3

Margareta väljer en enkel mönstrad sommarklänning som i sig inte gör särskilt mycket väsen av sig. Men i kombination med den snygga vita kavajen och coiffen i håret så känns stilen genast lite festligare.

Prinsessan Margaretha. Foto: Jonas Ekströmer/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Prins Daniel Westling

Betyg: 4

Daniel får som vanligt till en snygg passform på sin jaquette. Männen har inte samma möjligheter som kvinnorna att ta utvägarna så här är det de små detaljerna som räknas. Och där har han lyckas bra även om slipsen hamnade på sniskan efter en stund.

Snygg jaquette på prins Daniel. Foto: OLLE SPORRONG

Kronprins Haakon av Norge

Betyg: 3

Haakon brottas lite med passformen på sin jaquette vilket drar ner betyget en aning. Byxorna ser lite pösiga ut och veckar sig nedtill. De hade gärna kunnat vara två-tre centimeter kortare. Även skjortan ser ut att vecka sig under slipsen.

Kronprins Haakon av Norge. Foto: Karin Törnblom / Ibl Bildbyrå / IBL BILDBYRÅ/IBL IBL

Chris O’Neill

Betyg: 2

Chris har fått till en bra passform men färgmässigt så gör han inte det allra bästa valet. En beige väst är inte det snyggaste valet till de här grårandiga byxorna. Det hade varit mer stilfullt med en grå väst och vit skjorta.

Chris O' Neill har fått till en bra passform. Foto: Olle Sporrong

 

Prins Carl Philip

Betyg: 5

Carl Philip ser både manlig och ståtlig ut i sin snygga uniform. Passformen går inte att anmärka på. Den här uniformen sitter verkligen som en smäck från topp till tå. Stiligt!

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia. Foto: / OLLE SPORRONG EXP

Kung Carl Gustaf

Betyg: 3

Kungen lyckas inte lika bra som prins Carl Philip när det gäller passformen på uniformen. Byxorna är lite väl vida i modellen och veckar sig nedtill. Även kavajen ser ut att vara snäppet stor i ärmarna.

Kungen och drottning Silvia. Foto: / OLLE SPORRONG EXP

Kronprins Fredrik av Danmark

Betyg: 2

Fredrik väljer en grå kavaj vilket är ett helt korrekt val även om det inte känns fullt lika stiligt som en svart. När det gäller passformen så är byxorna alltför vida och de ser dessutom lite skrynkliga ut.

Kronprins Fredrik av Danmark. Foto: Fredrik Sandberg/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!