Prinsessan Madeleine klädde sig bäst på prins Gabriels dop, enligt Expressens modeexpert Magda Omerspahic.Prinsessan Madeleine klädde sig bäst på prins Gabriels dop, enligt Expressens modeexpert Magda Omerspahic.
Prinsessan Madeleine klädde sig bäst på prins Gabriels dop, enligt Expressens modeexpert Magda Omerspahic.
Magda Omerspahic tycker att Sofia ser sagolik ut i sin folkdräkt. Foto: Anna-Karin NilssonMagda Omerspahic tycker att Sofia ser sagolik ut i sin folkdräkt. Foto: Anna-Karin Nilsson
Magda Omerspahic tycker att Sofia ser sagolik ut i sin folkdräkt. Foto: Anna-Karin Nilsson
Kronprinsessan Victorias röda klänning var lite för julig, tycker Magda Omerspahic. Foto: Anna-Karin NilssonKronprinsessan Victorias röda klänning var lite för julig, tycker Magda Omerspahic. Foto: Anna-Karin Nilsson
Kronprinsessan Victorias röda klänning var lite för julig, tycker Magda Omerspahic. Foto: Anna-Karin Nilsson

De klädde sig bäst på kungliga dopet

Publicerad

Höga betyg gavs ut till kungligheternas kläder av Expressens modeexpert Magda Omerspahic. Men kronprinsessan Victoria såg lite väl julig ut under dagens dop:

– Nästan lite väl mycket tomtemor, tycker Omerspahic. 

Kungligt dop betyder vackra kläder, och Expressens modeexpert Magda Omerspahic tycker att man håller en hög nivå under prins Gabriels dop.

Bäst, som oftast, klär sig prinsessan Madeleine i sin gammelrosa klänning från Valentino. Prislappen på klänningen ligger på dryga 56 000 kronor. Över klänningen hade hon en kappa från samma märke - värd 82 000 svenska kronor.

– Prinsessan Madeleine är väldigt fin i sin rosa klänning som hon har under en slags rosa pälskappa, med matchande hårband och väska, väldigt stiligt. Man skymtade den lilla magen under. Hon får en femma i betyg. 

Men även drottning Silvia har fått in en fullträff enligt Omerspahic, som anar att ett stylistbyte ligger bakom drottningens klädmässiga förbättring de senaste åren. 

– Drottningen har gått från trista dräkter de senaste åren till att ha väldigt fina kläder som passar hennes ålder. I dag har hon en gråblå dräkt matchande med pärlhalsband. Hon får en fyra i betyg.  

"Hon är väldigt vackert klädd"

Även prinsessan Sofia klär fint i sin traditionella folkdräkt, menar modeexperten som ger henne en fyra i betyg. Till dräkten hade hon en hätta, vilket är en första gång när det kommer till kungliga dop. 

– Hon är väldigt vackert klädd och ser nästan sagolik ut i dräkten.

Kronprinsessan Victoria får däremot ett något lägre betyg.

– Kronprinsessan hade en röd kavaj med en röd långkjol, jag fick lite julkänsla av det - kanske lite väl mycket tomtemor, men det var fint att Estelle matchar, säger hon som ger kronprinsessan en trea i betyg.

Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria.Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT

Victoria var tjusig i en röd kavaj med långkjol i samma färg. Det kändes nästan lite juligt när man såg henne i kyrkan. Tyvärr blev det lite av en tomtemor-känsla men hon matchade snyggt med en svart väska och hade en stilig håruppsättning.

 

Prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine.Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT

Madeleine gillar verkligen rosa vid kungliga dop. Den här gången bar hon en mönstrad klänning, från Valentino – och det är tredje gången som hon har en Valentinoklänning på dop. Hon matchade med en rosa kappa över, en Bottega Veneta-väska och ett chict hårband. Hon strålar verkligen i dag!

 

Prinsessan Sofia 

Prinsessan Sofia.

Sofia var nog den som överraskade alla när hon dök upp i en folkdräkt från Älvdalen som är sydd av släktingar till Sofia. Även om det till en början lät som ett trist val så tycker jag att det blev helt rätt här. Hon ser verkligen ut att trivas i dräkten och passar fint i den. Extra fint att hon matchar med ett fint rött nagellack.

 

Drottning Silvia

Drottning Silvia i gråblå klädsel, och matchande florhatt. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Silvia såg väldigt chic och stilig ut i sin gråblåa klänning och kappa. Det är inte alltid det passar att färgmatcha allting, men i det här fallet så blir det bra. Hon kombinerar fint med en florhatt och välfönat hår.

 

Ulla Löfven

Ulla Löfvens röda kappa och röda känning piggade upp.Foto: Anna-Karin Nilsson

Dagens stora modemässiga överraskning utanför den kungliga familjen stod statsminister Stefan Löfvens fru Ulla Löfven för. Färgerna piggar verkligen upp när hon matchar röd kappa med röd klänning. Kanske är det lite väl mycket, men hon ska ha kredd för att hon vågar köra på färg. 

 

Maline Sommerlath

 

Maline Sommerlath och Patrick Sommerlath med döttrarna Anaïs Sommerlath och Chloé Sommerlath.Foto: FREDRIK SANDBERG/TT

Maline var klädd i en spetskjol och en höghalsad tröja tillsammans med en svart pälsjacka. Längden på kjolen är perfekt och hon ser väldigt chic ut.

 

Vicky Andrén

 

Vicky Andrén, gift med kungakusinen Gustaf Magnuson.Foto: FREDRIK SANDBERG/TT

Vicky bar en mörkblå kjol tillsammans med en kortare kavaj och svart blus. Hon piffade till med ett par blåa pumps och en rosa hatt. Lite för många färger dock.

 

Ebba Busch Thor

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor i rosa spets.Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Ebba var iklädd en gammelrosa spetsklänning som hon bar tillsammans med en vit kappa. Här hade jag velat ha en kappa i mörkare nyans,

 men hon matchade fint med hårband och pumps.

 

Sara Hellqvist

Prinsessan Sofias syster Sara Hellqvist.Foto: ANDERS WIKLUND/TT

Sara var iklädd en grön klänning med djup urringning. Hon hade en håraccessoar i samma gröna nyans. Härligt att hon vågade en ”murrigare” höstfärg!

 

https://www.instagram.com/p/BcKPb-7jQss/?taken-by=expressenkungligt
Relaterade ämnen
Amanda Möller Berg
Amanda Möller Berg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.