Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför nobbar Meghan mötet med Trump

Nästa vecka besöker USAs president Donald Trump Storbritannien.
Foto: KIYOSHI OTA / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Meghan nobbar mötet med Trump.
Foto: I-IMAGES / POLARIS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES

Nästa måndag kommer USA:s president Donald Trump tillsammans med frun Melania att besöka Storbritannien för ett statsbesök.

Prins Harry kommer då äta lunch med presidentparet – men Meghan kommer inte vara med, skriver Daily Mail.  

President Donald Trump och frun Melania reser nästa vecka till Storbritannien för ett statsbesök och kommer då närvara vid flera olika tillställningar tillsammans med den brittiska kungafamiljen.

Bland annat kommer drottningen hålla i en lunch i Buckingham Palace där presidentparet, prins Charles och frun Camilla kommer vara med.

Även prins Harry kommer närvara vid lunchen, men den nyblivna mamman Meghan stannar hemma på mammaledighet.

Kallade Trump kvinnofientlig

Innan Meghan blev brittisk kunglighet kunde hon uttala sig politiskt och i en intervju med InStyle från 2015 fick Donald Trump en rejäl känga.

I intervjun kallar hon Trump för ”kvinnofientlig” och splittrande”. Samtidigt hyllar hon hans dotter Ivanka.

– En av mina kvinnliga idoler är Ivanka. Jag tycker hon gjort fantastiska saker med sitt företag, och jag äger själv både en del av hennes smycken och kläder, sa Meghan då till InStyle.

Tar med sig fyra av fem barn på resan

Enligt uppgifter kommer president Trump att ta med sig fyra av sina fem barn, samt deras respektive, på resan. Men vad de kommer ha för roll under besöket är ännu oklart.

Presidenten kommer under sitt besök även att dricka te med prins Charles och Camilla i Clarence House, få en kort guidad tur av Westminster Abbey samt närvara vid en bankett i Buckingham Palace där både presidenten och drottningen kommer hålla tal.

Enligt uppgifter vill även prins Charles gärna diskutera klimathot med Trump. Enligt en källa nära prinsen är det ”mycket sannolikt att klimatförändringar diskuteras”, skriver Daily Mail.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.