Därför måste drottning Elizabeth sluta dricka sprit

Så gör man en dry martini
Drottning Elizabeth slutar dricka sprit.
Foto: STR / EPA / TT NYHETSBYRÅN
Dry martini är drottningens favoritdrink.
Foto: JOACHIM WALL

Drottning Elizabeth har ett packat schema det närmaste året.

Därför måste hon fortsättningsvis avstå alkoholhaltiga drycker enligt läkarna.

– Drottningen har uppmanats att sluta dricka sin traditionsenliga kvällsdrink, säger en vän till kungafamiljen till Vanity Fair.

Drottning Elizabeth slutar dricka alkohol förutom vid ”speciella tillfällen”. En vän till kungafamiljen avslöjar att det beror på att läkare har rått Elizabeth till detta.

– Drottningen har uppmanats att sluta dricka sin traditionsenliga kvällsdrink som vanligtvis är en martini, säger en vän till familjen till Vanity Fair.

”Det känns en smula orättvist”

En dry martini är även sonen Charles favoritdrink. Men nu väljer drottningen att sluta med spriten för att vara så hälsosam och stark som möjligt inför det späckade schemat som kulminerar med 70-årsjubileet som monark nästa sommar.

– Alkoholen är puts väck, läkarna vill att hon ska vara vid så god vigör som möjligt, säger en andra källa till Vanity Fair.

Drottning Elizabeth brukar vanligtvis även dricka ett glas vin till middagen. Men nu blir det ett glas vatten i stället.

– Det är egentligen inte någon stor sak för henne, hon dricker inte mycket, men det känns en smula orättvist att hon ska behöva ge upp en av få njutningar vid det här stadiet i hennes liv, säger familjevännen.

Drottning Elizabeth sågs nyligen använda käpp för första gången på 18 år vilket väckte oro kring drottningens hälsa enligt People. Men en källa säger till Mirror att det är drottningens personliga beslut att följa läkarnas råd att sluta med alkoholhaltiga drycker och att det inte beror på några hälsoproblem.

Tronföljden och kungafamiljen – här är brittiska kungahuset

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.