Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför fick inte alla vara med på nya kungabilden

Kung Carl Gustaf, prinsessan Estelle och kronprinsessan Victoria står uppklädda tillsammans på den nya bilden.Foto: THRON ULLBERG / PHOTO@ROYALCOURT.SE
Foto: THRON ULLBERG / PHOTO@ROYALCOURT.SE

Här står prinsessan Estelle uppklädd tillsammans med mamma Victoria och morfar kungen – en markering för ätten Bernadotte.

Varken Silvia, prins Daniel, prins Oscar eller någon annan i kungafamiljen fick vara med på bilden.

Bilden på de tre generationerna Bernadotte, med kungen, kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle, publicerades av hovet på måndagskvällen.

Familjebilden, där alla tre kungligheterna är uppklädda för fest, togs på Slottet i Stockholm i samband med Nobelfirandet i december.

Längst bak i bilden står kungen, iförd sin Nobelklädsel och utsmyckad med medaljer. Tätt intill sig har han sin dotter, kronprinsessan Victoria.

Klänningen fick högsta betyg

Victoria är klädd i sin himmelsblå Nobelklänning i sidenchiffong och sidensatin, designad av svenska Jennifer Blom.

Klänningen fick högsta betyg – fem getingar – av Expressens modeexpert Magda Omerspahic i december.

Och så i bildens förgrund: Prinsessan Estelle i en klänning som till färgen delvis matchar mammans klänning.

Kronprinsessan Victoria är klädd i sin himmelsblå Nobelklänning – som fick fem getingar av Expressens modeepert Magda Omerspahic i december.Foto: THRON ULLBERG / PHOTO@ROYALCOURT.SE

Markerar 200 år på tronen

Bilden togs för att markera de tre generationerna Bernadotte, säger hovets informationschef Margareta Thorgren. Det är därför drottning Silvia, prins Daniel och prins Oscar inte fick vara med.

– Den är tagen på kungliga Slottet i Stockholm i samband med Nobel. Med anledning av märkesåret Bernadotte la vi ut en ny bild nu. Vi försöker hela tiden ha aktuella bilder, nu publicerade vi en bild på tre generationer Bernadotte, säger Margareta Thorgren.

måndagen firade ätten Bernadotte 200 år på tronen i Sverige. Hovet valde därför att fotografera de tre generationerna i rätt tronföljd.

Hit reser svenska turister – får titta på plågade djur

Bilderna inifrån populära parken i Thailand • Wahlström: ”Stäng ner skiten”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.