Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför bär inte prins William en vigselring

Prins William och Kate meddelade om sin förlovning under hösten 2010.Foto: BLACK SHEEP / STELLA PICTURES / BLACK SHEEP/XPS BLACK SHEEP
Prins William synd aldrig med vigselringen på. Här tillsammans med sonen prins George.Foto: KENSINGTON PALACE
Foto: DOMINIC LIPINSKI / AP POOL PA
Foto: BACKGRID UK / STELLA PICTURES BACKGRID UK

Prins William och Kate har varit gifta sedan 2011.

Trots det bryter prinsen mot kunglig tradition och har aldrig setts med vigselringen på.

Faktum är att prins William inte ens fick en ring när det kungliga paret gifte sig, uppger Daily Express.

Det var vid kyrkan Westminster Abbey i London som hertigen och hertiginnan av Cambridge till slut fick varandra 2011. Sedan dess har prinsparet haft sju år tillsammans som äkta makar. Under tiden har de fått de tre barnen prins George, prinsessan Charlotte och prins Louis.

Men nu har en fråga dykt upp rörande det lyckliga paret. Den gäller en viss frånvaro på prins Williams ringfinger – som alltid ekar tomt på en vigselring.

Enligt Daily Express har prinsen aldrig fångats på bild med ringen på. Det trots att många andra kungligheter, däribland prins Charles, prins Edward och prins Andrew, bär sina ringar.

LÄS MER: Prinsens avslöjande om prinsessan Diana 

Bara en ring byttes

Mysteriet började på prins Williams och Kates bröllopsdag. Under ceremonin gav prinsen sin nya fru en ikonisk ring som tidigare tillhört prinsessan Diana. Men själv fick han ingen ring tillbaka, uppger Daily Express. 

Kate var den enda som fick en ring under bröllopet 2011.Foto: DOMINIC LIPINSKI / AP POOL PA

– Det kommer bara vara en ring, enligt parets önskemål, bekräftade en talesperson från kungahuset då för tidningen.

Därefter har den kungliga experten Penny Junor gett en anledning till beslutet.

– Han gillar inte smycken och kungahuset gav ut ett uttalande innan bröllopet och förklarade det, säger hon till Daily Express.

LÄS MER: Därför saknas Kate – när alla andra får vara med 

"Frostigt mellan Kate och Meghan"

Prins William verkar dock stå relativt ensam i sitt beslut att skippa bröllopssymbolen. Brodern prins Harry, som är gift med Meghan, syns ofta med ringen på.

Men enligt källor till Daily Express är det otroligt att Kate och Meghan skulle ses för att diskutera makarnas ringar inom snar framtid. De två kungligheterna uppges vara i en dispyt som lett till en "frostig" stämning mellan dem.

Kate och Meghans relation uppges ha blivit "frostig" under den senaste tiden.Foto: JAMES WHATLING / MEGA / JAMES WHATLING / MEGA/IBL THE MEGA AGENCY

En källa med insikt i relationen uppger att konflikten grundar sig i att Kate och Meghan är mycket olika.

– De är väldigt olika kvinnor, trots deras liknande omständigheter. Meghan är extrovert medan Kate är ganska blyg.

LÄS MER: Prinsarna splittrade – av Meghans graviditet 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.