Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Därför bär drottning Elizabeth alltid väska

Drottning Elizabeth i svart kappa och hatt, på armen hänger en svart handväska.
Drottningen i ljus hatt och kappa, på armen hänger en svart handväska.
Drottningen i ljus klänning, på armen hänger en svart handväska.
Drottning Elizabeth i grön dräkt och hatt, på armen hänger en svart handväska.
Drottning Elizabeth i lavendelblå kappa och hatt, på armen hänger en svart handväska - märket drottningen använt under många år är Launer London.
Prins Philip och drottning Elizabeth, drottningen klädd i blå tuff kappa och hatt, på armen hänger en svart handväska. Foto: Wpa Pool
Drottningen i ljus kappa och hatt, på armen hänger en svart handväska från Launer London. Foto: Rupert Hartley/Rex
Drottning Elizabeth i mörklila dubbelknäppt kappa matchad med lila hatt, på armen hänger en svart handväska. Foto: Mark Cuthbert
1 / 8

Vad gömmer sig egentligen i den brittiska drottningens älskade handväska?

Enligt the Telegraph ska Kate Middletons "svärfarmor" drottningen bland annat bära omkring på läppstift, reservoarpenna och krispigt vikta sedlar.

Men handväskan kan också användas för att sända hemliga signaler till drottningens hovdam.

Drottning Elizabeth går knappast ett steg utan sin handväska dinglandes på armen.

Under högtidlighållandet av Hågkomstens dag, som uppmärksammar undertecknandet av stilleståndsavtalet 1918 och hedrar krigsveteraners minne, skulle drottningen lägga ner en krans av vallmo. Inte ens då släppte hon greppet om sin älskade väska.

Det väcker frågan vad för viktigheter som egentligen ligger i en kunglig handväska? Blandningen av nycklar, busskort, småmynt och kvitton som ofta ligger och skramlar i botten på vanliga människors väskor känns osannolik när det kommer till en drottning.

Den brittiska tidningen the Telegraph har gjort en djupdykning i kungliga förnödenheter. Enligt dem har drottning Elizabeth vid flera tillfällen setts bättra på sin makeup vid offentliga sammankomster. Ett läppstift, kanske av märket Clarins, har naturligtvis en given plats i den kungliga handväskan.

Äger en mobiltelefon

En mobiltelefon, har hennes majestät en sådan liggandes i väskan kanske? Enligt kungaexperten Penny Junor äger den 88-åriga drottning Elizabeth en mobiltelefon som hon använder för att ringa till sina barnbarn. Om det är en smartphone som drottningen använder är dock oklart.

Även en drottning kan behöva ha kontanter på sig. Enligt kungahistorikern Sally Bedell Smith har drottningen ibland en krispigt vikt fem eller tiopundssedel i väskan för att lägga i kyrkokollekten.

Källor som har suttit bredvid hennes majestät under offentliga sammankomster och sett vad hon stoppat ner och tagit upp ur väskan vittnar om att den även innehåller läsglasögon, mintpastiller och en reservoarpenna.

För att undvika att väskan smutsas ner ska drottningen även ha en portabel krok med sig . Den kan hon fästa under bordet på middagsbjudningar och hänga sin väska på.

Väskan sänder signaler

Under sådana tillställningar kan väskan även vara användbar för att sända hemliga signaler till hennes hov. Om drottningen placerar väskan på bordet signalerar detta att hon vill att bjudningen ska avslutas inom de närmaste fem minuterna. Om hon i stället placerar väskan på golvet betyder detta att hon inte gillar samtalet och vill bli räddad av sin hovdam.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!