Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför åker Madeleine inte till Chris familj i jul

Prinsessan Madeleine är i Sverige tillsammans med sin familj.Foto: STINA STJERNKVIST / TT NYHETSBYRÅN
Prinsessfamiljen är i Sverige bland annat för att fira drottningens 75-årsdag som var i gårFoto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

l år står prinsessan Madeleine, hennes make och de tre barnen över julfirandet i London tillsammans med Chris O'Neills familj.

I stället blir basen Stockholm i flera veckor.

– Det är svårt för en familj att dela på sig. Dessutom är det ju drottningens 75-årsdag, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Det var i måndags som prinsessan Madeleine och Chris O'Neill och deras tre barn Leonore, Nicolas och Adrienne anlände till Stockholm efter att ha flugit från hemmet i Miami, Florida.

Svenska Damtidning var först med att rapportera att det därmed inte blir något London för Madeleine den här julen.

– De kan inte dela på sig. Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill firar självklart jularna tillsammans, och i år har de bestämt sig för att vara i Stockholm, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Stannar i Sverige en längre tid

Prinsessfamiljen är i Sverige bland annat för att fira drottningens 75-årsdag som var i går, och sedan delta i det traditionella julfirandet med hela kungafamiljen på Drottningholms slott.

 Tanken är att de ska stanna i Stockholm en längre tid.

– De stannar några veckor i Sverige, de kommer utgå från Sverige under de här veckorna, säger Margareta Thorgren.

Under sin tid i Sverige bor familjen i en lägenhet i Hovstallet i Stockholm, där de tidigare hade sin permanenta bostad.

 

 

Julfirandet på Drottningholm 1985.Foto: TT NYHETSBYRÅN

Chris väljer att arbeta på distans

Chris bjuder för övrigt på en fin kärleksgest till hustrun och deras barn.

Han väljer att arbeta på distans för att familjen ska kunna tillbringa flera veckor tillsammans i Sverige under de kommande storhelgerna.

– Hans arbete är en affärsverksamhet som han kan arbeta med i många, olika länder, säger Margareta Thorgren.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.