Expressens reporter Johan T Lindwall frågar den blivande prinsen om sina känslor inför bröllopet på lördag och passar också på att önska honom lycka till. Foto: Sven Lindwall
Expressens reporter Johan T Lindwall frågar den blivande prinsen om sina känslor inför bröllopet på lördag och passar också på att önska honom lycka till. Foto: Sven Lindwall

Daniel Westling: "Fjärilarna i magen börjar komma nu"

Publicerad
Uppdaterad
Om tre dagar blir han prins av Sverige.
Exklusivt för Expressen avslöjade Daniel Westling i går sina känslor och fjärilar i magen inför den stora dagen:
- Det börjar kännas...
Samtidigt passade jag på att önska honom lycka till.
- Stort tack! skrattade Daniel.
Daniel Westling har bråda dagar.
På lördag står han brudgum i Storkyrkan. I samma sekund som han svarar ja och lovar evig trohet så får han titeln prins Daniel av Sverige. Miljontals tv-tittare kommer följa vigseln över hela världen och vem som helst skulle bli nervös för mindre. Genom åren har jag byggt upp en bra relation med Daniel Westling.
Dagen efter att han hade tillkännagivit sin förlovning med kronprinsessan så träffades vi och han gav mig en exklusiv intervju.
Så hur är Daniels form inför bröllopet? Jag åkte i går och träffade honom - bara för att se hur han mår de sista skälvande dagarna före vigseln. Men framförallt önska honom och Victoria lycka till.

Äger lyxigt designhotell

Daniel Westling och jag träffades i går ute på Skeppsholmen i Stockholm. Daniel hade precis innan varit och träffat en av sina bästa vänner - Sandro Catenacci. Han äger bland annat exklusiva designhotellet Skeppsholmen och det var där de hade haft sitt möte.
Över en kopp kaffe hade de båda vännerna gått genom detaljerna inför bröllopet. Sandro Catenacci är nämligen en av de i Daniels nätverk som hjälper till med alla praktiska Foto: Sven Lindwallsaker inför stora dagen på lördag.
Det är även på hotell Skeppsholmen som flera av de närmaste vännerna ska bo under bröllopshelgen. Efter det avklarade mötet skyndade Daniel Westling ut mot sin Säpobil och de två livvakterna. Han var stressad, men sken upp som en sol när han fick syn på mig.
Daniel avbröt sitt telefonsamtal och stannade upp.
Daniel, du förstår säkert varför jag är här.
Han log.
Jag vill bara nu önska dig lycka till inför lördag.
- Stort tack.
Snabb fråga, hur känns det inför lördag?
- Det känns verkligen jättebra.
I tidigare intervju med Svenska Dagbladet har Daniel Westling berättat att han antagligen både kommer få darrande knän och fjärilar i
magen. Som en sista fråga, innan Daniel var tvungen att stressa vidare, var jag bara tvungna att fråga:

Prins Daniel

Har du hunnit bli nervös? Har fjärilarna infunnit sig?
- De börjar komma, definitivt, sa Daniel och skrattade.
Sedan var det dags att skiljas åt. Nästa gång vi träffas så är han prins Daniel av Sverige.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.