Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Daniel och Victoria
på besök hos radion

På tisdagen var det studiebesök för kronprinsessparet.Foto: Pelle T Nilsson / STELLA PICTURES
De välkomnades av Cilla Benkö, vd för Sveriges Radio.Foto: Pelle T Nilsson / STELLA PICTURES

Här går kronprinsessan Victoria och prins Daniel på studiebesök hos Sveriges Radio.

Under besöket passade prinsen på att lyfta sin hjärtefråga.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel passade på att åka på ett inofficiellt besök under tisdagen. Tillsammans åkte de till Sveriges Radios lokaler på Gärdet i Stockholm – för ett gediget studiebesök. Något som inte nämnts i deras officiella kalender.

Sveriges Radios presschef Eva Sahlin bekräftar att de var på besök.

– Ja, de var här, men jag vet inte riktigt vad de gjorde, säger hon.

Det förklaras dock senare i en artikel på SR:s sajt. Kronprinsessparet ville bredda sina kunskaper om Sveriges Radios arbete lokalt, nationellt och internationellt.

Prinsen lyfte sin hjärtefråga

Victoria och Daniel togs emot av ingen mindre än SR:s vd Cilla Benkö, som gav dem en genomgång av SR:s uppdrag.

Under besöket fick kronprinsessparet se P4 Stockholms redaktion, P5:s "radiotruck", Trafikredaktionen, Radiosporten och Ekot. Enligt SR visade kronprinsessparet stort intresse för de bärbara sändarväskorna som SR:s reportrar använder.

Men inte bara det. Prins Daniel passade även på att ställa frågor om ett av områdena han brinner mest för: Hälsoskillnader mellan områden med olika ekonomiska förutsättningar.

Prinsen om Estelles motion

Som bekant anordnas "Prins Daniels lopp" – en del av idrottens dag som samlar barn i åldrarna 6-12 år för ett lopp, utan att de tävlar – i Hagaparken varje år. Och prinsen har vid flera tillfällen berättat om hur noga han och Victoria är med Estelles motion.

– Det är inget så där regelrätt idrottande, men vi försöker få henne att vara aktiv. I den här åldern, bara man går ut med dem så rör de ju på sig, sa prinsen i somras.

Expressen har sökt hovets informationschef Margareta Thorgren om kronprinsessparets besök hos Sveriges Radio.


Missa inga kungliga nyheter – följ Expressen Kungligt på Facebook!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.