Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Daniel fyller år – så firar prinsen med familjen

Vem är vem i kungafamiljen? Vi reder ut.
Prins Daniel fyller 46 år.
Foto: Foto: Linda Broström Kungliga Hovstaterna
Prins Daniel och prins Oscar.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Daniel tillsammans med familjen.
Foto: SVEN LINDWALL

Prins Daniel fyller 46 år i dag, söndag.

Han firas av familjen – kronprinsessan Victoria och parets barn prinsessan Estelle och prins Oscar – hemma på Haga slott utanför Stockholm.

– Det blir traditionellt firande, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Resten av kronprinsessfamiljen har redan fyllt åt. Först prinsessan Estelle som blev sju år den 23 februari i år, sen lillebror prins Oscar som blev tre år den 2 mars och så det traditionsenliga firandet av kronprinsessan Victoria – som blev 42 år – på Solliden på Öland den 14 juli.

Nu är det prins Daniels tur.

Gratulationer till prins Daniel

Söndagen den 15 september fyller han 46 år. På Kungahusets officiella Instagramkonto grattas han med en ny bild och texten:

”I dag fyller H.K.H. Prins Daniel 46 år!”

https://www.instagram.com/p/B2bDR8iAP6l/

Bilden är tagen i Gustav III:s paviljong i Hagaparken. Haga slott i Hagaparken i Solna utanför Stockholm är också hem åt kronprinsessfamiljen, som senaste för en vecka deltog i en folkfest i parken när den så kallade Pep-dagen anordnades – en dag som ska motivera till rörelse för hela familjen.

– Vi sitter allt mer och rör oss allt mindre. Det är en stor utmaning vi måste försöka ta tag i och det här är ett sätt att försöka hitta rörelseglädje, sa prins Daniel då.

Prins Daniel firar hemma med familjen på Haga

Denna söndag firar han sin födelsedag i stillhet hemma på slottet, enligt hovets informationschef Margareta Thorgren.

– Kronprinsessfamiljen firar tillsammans med familjen där hemma. Dagen firas helt privat. Det blir ett traditionellt firande av prins Daniel, säger hon.

Den svenske prinsen delar födelsedag med sin kollega i Storbritannien: prins Harry. Han fyller 35 år på söndagen och firas bland annat med en kärlekshälsning från sin fru Meghan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.