Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Då kommer Madeleine till Sverige för sin bokrelease

Prinsessan Madeleine debuterar som barnboksförfattare. Foto: PONTUS HÖÖK/TT / TT NYHETSBYRÅN
”Stella och hemligheten” är skriven av prinsessan Madeleine tillsammans med Karini Gustafson-Teixeira och Marie Oskarsson. Foto: PELLE T NILSSON / SPA

Nu är det nära – snart debuterar prinsessan Madeleine som barnboksförfattare. 

Hennes bok ”Stella och hemligheten” lanseras den 4 juni och prinsessan reser då hem till Sverige för att delta vid boklanseringen, vilket Svensk Damtidning berättar. 

Det var för två år sedan som prinsessan Madeleine berättade i en intervju att hon drömde om att ge ut en bok i ”barnboksvärlden”. 

Då hade prinsessan redan börjat skriva, men projektet var precis i sin linda. 

Nu är drömmen så gott som uppfylld – i samband med organisationen Childhoods 20- årsjubileum lanserar Madeleine snart sin nya barnbok: Stella och hemligheten. 

Boken ges ut av Bonnier Carlsen, riktar sig till barn mellan sex och nio år och handlar om integritet, självkänsla och förtroende. Boken är skriven i samarbete med Karini Gustafson-Teixeira och Marie Oskarsson. 

Nu står det klart när boken kommer att lanseras – den 4 juni. Det skriver Åsa Andreasson Åkerström, kommunikationsansvarig på Childhood, i ett sms. 

Men än får vi vänta med besked om exakt hur bokens lansering ska gå till, skriver hon. 

Prinsessan Madeleine på väg till ett möte med Childhood i Stockholm tidigare i år. Foto: PELLE T NILSSON / SPA

Kommer hem för lanseringen 

Svensk Damtidning berättade först om datumet och skriver att prinsessan Madeleine då kommer hem, inte bara för att delta i lanseringen, utan också för att vara med på Childhoods styrelsemöte. 

”I flera år har vi längtat efter att vår bok, ”Stella och hemligheten”, ska bli verklighet. Vi hoppas att boken kommer kunna bidra i samtalen mellan barn och vuxna om svåra ämnen som gränsdragningar, barns rättigheter och hur man hanterar sådana situationer”, har prinsessan Madeleine själv skrivit om boken i ett inlägg på Facebook. 

Prinsessan Madeleines förläggare Ulrika Caperius har sagt att prinsessan Madeleine har varit väldigt engagerad under hela processen med boken. 

– Prinsessan Madeleine har velat skapa en bok som riktar sig till barn och som gör att man kan få till de här samtalen om svåra frågor. Men det är också viktigt att det är en bra berättelse, som man vill läsa. En bra barnbok kan ha flera lager, har Ulrika Caperius sagt.