Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Då återkommer prinsessan Birgitta till Sverige

Prinsessan Birgitta är på Mallorca nu – men berättar att hon kommer tillbaka till Sverige i september. Foto: HENRIK JANSSON / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN
Prinsesan Birgitta spelar dagligen golf under semestern. Här är en bild från 2008 när hon på Hills Golf Club spelade till förmån för Drottning Silvias sjukhus.Foto: LEIF JACOBSSON / GT/EXPRESSEN

Hon var nyligen i Sverige för att vara med och fira Victoria som fyllde 40 år förra veckan.

Nu är prinsessan Birgitta tillbaka på Mallorca och njuter av värmen - och golfspelande. 

Men det dröjer inte länge förrän hon kommer tillbaka till Sverige igen. 

–  Jag kommer i september, säger prinsessan Birgitta. 

När Victoria fyllde 40 år hade kronprinsessan en önskan – att de fyra Hagasessorna skulle närvara. 

Och det gjorde de med besked. De var med både under tacksägelsegudstjänsten i Slottskyrkan i Stockholm på fredagen och under en lunch på Solliden på lördagen. 

I måndags sågs prinsessan Margaretha tillsammans med drottningen Silvia på Solliden. En av dem som däremot har lämnat kungafamiljen på Öland är prinsessan Birgitta. Hon har åkt hem till Mallorca där hon bott i många år – med sig har hon ett fint minne från 40-årsfirandet. 

– Det var fantastiskt som vanligt, säger hon. 

Prinsessan Birgitta: Jag spelar golf varje dag 

Men nu är det alltså Mallorca som gäller där det kommer att bli en del golfspelande under sommaren – utöver en resa till München redan nu i veckan vilket är en stad som Birgittas make, prins Johann Georg av Hohenzollern-Sigmaringen som dog i fjol, bodde på under en tid. 

– Jag spelar golf varje dag. Det är det som jag njuter av för det mesta. Och allt som är på Mallorca naturligtvis. Jag lever ett vanligt liv som alla andra. Det är inget märkvärdigt. Jag njuter av solen och värmen och alla trevliga människor, goda vänner och det gamla vanliga, säger Birgitta. 

Trivs du?

– Absolut det gör jag, men Sverige är fint, det kunde ha varit lite varmare men det var vacker väder. Men det var perfekt som vanligt, fortsätter hon och berättar att det kommer att bli ett nytt Sverigebesök redan i september då hon har en "golfhistoria". 

Hovet kommenterar inte gäster på framtida dop

Men det är inte det enda som väntas ske hos den kungliga familjen i höst. Carl Philip och Sofia väntar sitt andra barn och enligt hovet beräknas det komma i september. 

Men du kommer kanske när det blir dop och te deum?

– Ja, vi får se vad som passar in i programmet, säger Birgitta. 

Margareta Thorgren, hovets informationschef, vill inte kommentera gäster på framtida dop och te deum. 

– Det är sådant vi får återkomma till. Först ska barnet födas. Därefter kommer vi återkomma med detaljerna där, säger Margareta Thorgren.