Chris plötsliga vändning – firar i Sverige med familjen

Idén om barnboken kläckte prinsessan tillsammans med Karini Gustafson-Teixeira, de har arbetat tillsammans i flera år med World Childhood Foundation.
Foto: Copyright/fotograf: Charles Lidbom
Hela familjen.
Foto: ANNA-LENA AHLSTRÖM / KUNGAHUSET

Länge såg det ut som att Chris O'Neill inte skulle medverka vid varken nationaldagsfirandet eller kronprinsessans Victorias födelsedagsfirande.

Men nu gör prinsessmaken en plötslig vändning och ändrar i sin kalender.

– Tidigare hade Chris O'Neill förhinder med anledning av arbetet. Men han har lyckats möblera om, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

Prinsessan Madeleine, 36, och hennes familj lämnar USA i början av juni för att tillbringa sommaren i Sverige.

Tidigare har det inte varit tänkt att prinsessmaken Chris O'Neill, 44, skulle vara på plats under nationaldagsfirandet den 6 juni eller kronprinsessan Victorias, 41, födelsedagsfirande den 14 juli. 

Men nu har Chris O'Neill kommit på andra tankar. Han gör en plötslig vändning och förändrar schemat för att kunna vara med vid högtidligheterna.

Ändringen bekräftas av Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

– Ja, det stämmer. Tidigare hade Chris O'Neill förhinder med anledning av arbetet. Men han har lyckats möblera om i kalendern. Han har stuvat om kan man säga, säger hon.

Chris och Madde tillsammans med barnen.
Foto: ANNA-LENA AHLSTRÖM / KUNGAHUSET

Chris O'Neill varvar jobb med ledighet

Prinsessan Madeleine och hennes barn prinsessan Leonore, 5, prins Nicolas, 3, och prinsessan Adrienne, 1, kommer att spendera en längre tid i sommar på Öland, Solliden.

Chris O'Neill kommer också att vara med familjen i Sverige – men samtidigt varva med jobb på olika destinationer världen över.

– Han kommer tillbringa så mycket tid som möjligt tillsammans med familjen i Sverige. Men eftersom Chris O'Neill jobbar över hela världen så är det inte semestertider för honom i juni, och knappt i juli heller. Han kommer därför att kombinera att vara tillsammans med familjen under sommarlovet och att arbeta, säger Margareta Thorgren.

Madeleine författardebuterar

Prinsessan Madeleine är i sommar aktuell i en helt ny roll. Den 4 juni släpps hennes barnboksdebut ”Stella och hemligheten”, som handlar om integritet, självkänsla och och förtroende.

Prinsessan Madeleine är genom sitt arbete i ”World Childhood Foundation” engagerad i frågor som rör barns rättigheter.

”Jag är exalterad över att äntligen få dela boken med er, som förhoppningsvis kommer visa barn hur viktigt det är att stå upp för sig själva”, skriver hon på Instagram. 

”Stella och hemligheten” ges ut av Bonnier Carlsen i samarbete med World Childhood Foundation. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.