Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Chris O'Neills besked – veckor innan Nobelfesten

Prinsessan Madeleine och drottning Silvia i New York tidigare i höst. De deltog i ett FN-möte med Childhood foundation. Då sa prinsessan att det är tur att man kan ”Facetimea” med familj och vänner när de befinner sig i olika delar i världen.
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill på kungens middag för Nobelpristagare ett tidigare år.Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES - PELLE T NILSSON
Prinsessan Madeleine på Nobel 2012.Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET SWEDEN DAVID SICA
Chris O'Neil tillsammans med sonen Nicolas.Foto: PATRIK ÖSTERBERG / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Chris, Leonore, Madeleine och Nicolas.Foto: PATRICK VAN KATWIJK / DPA/PICTURE-ALLIANCE/IBL DPA

Madeleine gör comeback på Nobelfesten – prinsessan förärar festernas fest med sin kungliga glans.

Men hon kommer ensam, maken Chris O'Nell följer inte med till Sverige.

– Nej, Chris medföljer inte. Han är kvar i Florida tillsammans med barnen, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef.

– Prinsessan Madeleine planerar att komma hem till Sverige i december och bland annat delta på Nobelutdelningen med efterföljande Nobelmiddag, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef.

Men prinsessan kommer ensam till Sverige. Hon kommer inte att få sällskap av maken, affärsmannen Chis O'Neill, 45. Han stannar hemma och tar hand om barnen, prinsessan Leonore, 5, prins Nicolas och prinsessan Adrienne, 1.

– Nej, Chris medföljer inte. Han är kvar i Florida tillsammans med barnen, säger Margareta Thorgren.

Madeleines comeback på Nobelfesten

Beskedet om Madeleines Sverige-besök kommer bara veckor innan det är dags för de stora galafestligheterna att äga rum.

Förra året valde prinsessan Madeleine att inte vara med på Nobelfesten. Då hänvisade hovet till att prinsessan är bosatt i USA, och därför inte hade möjlighet att komma den långa vägen till Sverige.

Även året innan det var Madeleine tvungen att lämna återbud från att delta i Nobelbanketten. Då var anledningen att hon i samband med graviditeten med prinsessan Adrienne fått svåra ryggsmärtor. Men både Madeleine och maken Chris O'Neill, 45, var dock med vid prisutdelningen.

Prinsessan gjorde Nobeldebut år 2000, och har ofta uppmärksammats för sina luxuösa galaklänningar och dyrbara tiaror. Genom åren har hon burit kreationer från kända designers som Fadi el Khoury, Lars Wallin och Pär Engsheden.

De gånger som Madeleine har tvingats lämna återbud har det alltid tagit emot med viss besvikelse – prinsessornas närvaro ger förstås en särskild kunglig glans åt festernas fest.

 

Tidningen Mama fick en exklusiv intervju med prinsessan Madeleine

Louise Bratt Tidmarsh fick en exklusiv intervju med prinsessan Madeleine – Kungligheten berättar öppenhjärtigt om sina graviditeter och familjelivet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.