Två dagar efter Expressens avslöjande om Chris O' Neills förfallna skatteskuld betalade han in skatten. Foto: Sven LindwallTvå dagar efter Expressens avslöjande om Chris O' Neills förfallna skatteskuld betalade han in skatten. Foto: Sven Lindwall
Två dagar efter Expressens avslöjande om Chris O' Neills förfallna skatteskuld betalade han in skatten. Foto: Sven Lindwall
Våren 2016 hade Chris O'Neill åter skatte­skulder, strax över 330 000 kronor, i Florida. Den skattenotan är numera betald och summan inbetalades två månader försenad i slutet av maj 2016. Foto: Olle SporrongVåren 2016 hade Chris O'Neill åter skatte­skulder, strax över 330 000 kronor, i Florida. Den skattenotan är numera betald och summan inbetalades två månader försenad i slutet av maj 2016. Foto: Olle Sporrong
Våren 2016 hade Chris O'Neill åter skatte­skulder, strax över 330 000 kronor, i Florida. Den skattenotan är numera betald och summan inbetalades två månader försenad i slutet av maj 2016. Foto: Olle Sporrong

Chris O'Neill har betalat in sin skatteskuld

Publicerad

Chris O'Neill har betalat sin skuld till skattemyndigheten i Palm Beach.

Två dagar efter Expressens avslöjande betalade han in 359 000 kronor, visar officiella dokument.

I slutet av april avslöjade Expressen att prinsessan Madeleines make, Chris O'Neill, hade en skatteskuld som förfallit.

Skulden gällde fastighetsskatt för hans lyxhus i Palm Beach i Florida. Fastigheten ägs av Chris O'Neills bolag Bahama Beach Holdings. Skattenotan skickades ut redan i november 2016 och skulle ha varit betald absolut senast den 31 mars 2017.

Men först två dagar efter Expressens rapportering, den 28 april, valde O'Neill att betala in skatten. Det totala beloppet, med ränta och straffavgift, uppgick till omkring 359 000.

Detta var inte första gången som O'Neill hade obetalda skulder till skattemyndigheterna. 2015 hade han obetalda skatteskulder på 350 000 kronor för sommarhuset i Florida och den dåvarande lägenheten i New York.

Hovets kommentar: "Inga oegentligheter"

Våren 2016 hade han åter skatte­skulder, strax över 330 000 kronor, i Florida. Den skattenotan är numera betald och summan inbetalades två månader försenad i slutet av maj 2016, fem dagar efter att Expressen skrivit om den obetalda skatten.

Expressen har sökt hovet för en kommentar. Informationschef Margareta Thorgren har tidigare sagt:

– Detta är frågeställningar som Expressen ställt tidigare och då även fått förklarade. Frågor som rör privata ärenden är inget som hovet kommenterar. Men så mycket kan jag säga att det förekommer inga oegentligheter och Chris har rådgivare som hanterar saker på rätt sätt.

Chris O'Neill har tidigare kommenterat skulderna

Chris O’Neill har tidigare kommenterat skulderna i Florida:

”Den som är uppmärksam hos skatteindrivarna i Palm Beach skulle upptäcka att jag har varit sen några gånger med betalningar och jag skulle säga att det rör sig om två tillfällen under de senaste sju åren. Jag har hundratals andra saker för mig och jag arbetar ibland hundra timmar per vecka och reser mycket. Utöver detta kan man bara säga att det inte finns några andra anledningar, förutom att mitt sätt att sköta hushållsekonomin kanske skulle kunna förbättras lite".

Expressen har sökt hovet som valt att inte kommentera.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.