Chris om att vara gift med Madeleine: ”Jag gnäller”

I en ny intervju med King berättar Chris O'Neill om äktenskapet med Madeleine och utmaningarna som finns.
Foto: SILVERHUB/REX/SHUTTERSTOCK
Madeleine och Chris gifte sig den 8 juni 2013.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Att vara gift med prinsessan Madeleine innebär vissa utmaningar – men hon är kvinnan som Chris O'Neill älskar.

I en unik intervju med Kings Niklas Natt och Dag berättar han om hur han i sin ungdom slet som toalettstädare och om uppoffringarna han har gjort för att vara gift med en prinsessa.

– Det händer att jag gnäller för Madeleine om det, berättar han i magasinet King som finns i butik nästa vecka.

”Kungahusets bäst bevarade hemlighet”.

Så introduceras Chris O'Neill på omslaget för magasinet Kings tredje nummer, som ges ut i handeln under nästa vecka.

I ett unikt möte med skribenten Niklas Natt och Dag och fotografen Sanna Dahlén berättar O'Neill bland annat om utmaningarna som det ligger i att vara gift med prinsessan Madeleine.

– Jag har ju träffat kvinnan i mitt liv, kvinnan jag älskar. Men det är klart att det har sina utmanande sidor att vara gift med en prinsessa. Givetvis har det komplicerat mitt liv, av uppenbara skäl, berättar han i intervjun.

Chris O'Neill intervjuas i nummer 3 av King. Tidningen finns i butik under nästa vecka.
Foto: SANNA DAHLÉN/KING

Som exempel nämns under intervjuns gång medieuppmärksamheten och kändisskapet. Det kan ibland bli svårt att kombinera med hans arbete inom finansvärlden.

– Jag har ingen önskan att uppnå någon form av kändisskap, och har heller inga som helst fördelar av det i mitt yrke. Det händer att jag gnäller för Madeleine om det. Men i slutändan lär man sig att leva runt det.


LÄS MER: Madeleines beslut: Föder sitt tredje barn i Sverige 

Därför ville Chris O'Neill inte bli prins

Chris O'Neill gifte sig med prinsessan Madeleine i juni 2013. Inför detta hade han samtal med kungen och drottningen och valde att avstå från att få en prinstitel. I stället ville han på heltid ägna sig åt sin affärsverksamhet.

Samtidigt behöll Madeleine sin prinsesstitel.

Inte en helt enkel kombination, säger O'Neill i intervjun med King.

– Utmaningen har varit att kombinera Madeleines offentliga uppdrag och hennes välgörenhetsarbete med mitt jobb, och framför allt när vi bodde i New York var det inte det lättaste. Därav flytten till London, som dels hade med mitt jobb att göra, men som minst lika mycket motiverades av att Madeleine kunde vara närmare Sverige.

I intervjun, med Niklas Natt och Dag, berättar O'Neill om utmaningarna som det innebär att vara gift med en svensk prinsessa.
Foto: SANNA DAHLÉN/KING

Det innebar dock vissa problem eftersom Madeleine, som bland annat är engagerad i välgörenhetsarbete för World Childhood Foundation, hade mycket fokus av sin verksamhet i New York.

Tekniken har dock hjälpt henne att fortsätta sitt arbete. Ett arbete som Chris O'Neill säger ibland inte märks.

– Det händer att jag läser i media och reagerar på insinuationer om att hon inte riktigt gör det hon ska som prinsessa, och blir upprörd å hennes vägnar. Hon väljer ibland med flit att inte stoltsera med sin prinsesstitel i det hon gör, vilket får till följd att mycket av hennes arbete kan ske bakom kulisserna, vilket i sin tur innebär att pressen sällan uppmärksammar det. Och varför skulle de? Hon har ju ansträngt sig just för att slippa den uppvaktningen, säger han i intervjun med Kings Niklas Natt och Dag.


LÄS MER: Chris O'Neills oväntade stopp efter gymbesöket 

Chris O'Neill om sin stränga far

Chris O'Neill arbetar själv inom finansvärlden, precis som hans far Paul O'Neill gjorde. I intervjun berättar han om hur hans far var väldigt sträng och att han aldrig tilläts ligga på latsidan. Sedan han fyllde tretton år har han arbetat varje sommar.

– Det har varit inom det mesta du kan tänka dig: på byggen, inom hantverk, som hjälpreda på golfbanor. Jag har städat badrum och skrubbat toaletter, säger han till King och fortsätter:

– Min far hade investerat i en anläggning i Florida, och flera somrar i rad sommarjobbade jag där som allt­i­allo, och det kunde vara lite av varje: städjobb, tvättning av golfbilar, trädgårdsmästar­jobb. Jag gillade det. Lärorikt, och roligt att vara en del av ett sam­mansvetsat gäng.

Intervjun med Chris O'Neill publiceras i nummer 3 av King och löper över tolv sidor. Numret finns i butik från och med torsdag den 15 februari.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.