Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Charlotte kan ärva Dianas omtalade tiara

Prinsarnas giftiga attack mot BBC – efter uppgifterna om Dianas intervju.
Prinsessan Charlotte, 6, ser ut att bli den som får ärva farmor Dianas bröllopstiara.
Foto: DUCHESS OF CAMBRIDGE / AP TT NYHETSBYRÅN
Prins Charles och prinsessan Diana med tiara.
Foto: COURTESY EVERETT COLLECTION / EVERETT COLLECTION/IBL
Nyförlovade Diana och prins Charles, där den blivande prinsessan visar upp förlovningsringen.
Foto: RON BELL / AP TT NYHETSBYRÅN

Prinsessan Charlotte kan ha dragit en jackpott.

Prins William och Kates dotter kan nämligen få ärva prinsessan Dianas bröllopstiara, rapporterar flera brittiska medier.

Det var juvelhuset Garrard som konstruerade den på 1930-talet och den sägs ha varit en av prinsessan Dianas allra käraste ägodelar.

”The Spencer tiara”, familjetiaran som Diana Spencer bar på sitt bröllop med prins Charles 1981, fick många att höja på ögonbrynen. När det vankas giftermål i den brittiska kungafamiljen brukar nämligen drottningen Elizabeth II vara den som står för smycken och juveler, men Diana ville annat.

Tiaran består av diamanter som tillsammans med guld och silver formar tuplaner, lövverk och andra blommor.

Tiaran lämnades tillbaka till Spencerfamiljen efter Dianas död 1997, och länge har det varit oklart vad som ska hända med den – vem som ska få ärva den.

Nu rapporterar flera brittiska medier, däribland Cosmopolitan, att det är prins Williams dotter, prinsessan Charlotte, 6, som får ärva tiaran som uppskattas ha ett värde på mellan fem och sju miljoner kronor.

Kate fick förlovningsringen

Arvegodset efter Diana har portionerats ut i flera omgångar. En av de mer uppmärksammade sakerna som hon lämnade efter sig var förlovningsringen hon fick av Charles 1981.

Diana valde själv ut en tunn 18-karats ring i vitt guld prydd med oval safir (12 karat) omgiven av 14 små diamanter och gick loss på 47 000 pund, drygt en halv miljon svenska kronor.

Valet av ring höjde en hel del ögonbryn. För den var inte unik, utan en del av Garrads juvelkollektion det året. Vem som ville (och hade råd) kunde köpa den.

När prins William friade till Kate Middleton 2010 gjorde han det med sin mammas förlovningsring. En symbolisk gest till minnet av den hyllade och älskade prinsessan av Wales.

Meghan stämmer brittisk tidning

Meghan stämmer brittisk tidning

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.