Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Charles oro för Camilla över sonen Harrys bok

Efter missnöjet – Meghan och Harry vill sälja lyxhuset
Prins Charles fruktar sonen Harrys kommande bok enligt en källa vid hovet.
Foto: KIRSTY O'CONNOR / STELLA PICTURES/SPLASH NEWS
Hertiginnan Camilla.
Foto: TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK

Prins Charles fruktar att prins Harry kommer att smutskasta hans fru Camilla i sonens kommande bok.

– Glöm prins Andrew-debaclet, det som mest diskuteras i Charles hem är Harrys bok och skadan mot allas rykten den mycket väl kan åstadkomma, säger en källa vid hovet till The Sun.

Prins Harry har sagt att hans kommande bok visar upp en ”fullständigt sanningsenlig” redogörelse av hur hans liv har varit.

En källa vid hovet säger att det finns farhågor kring Harrys minnen från när Camilla blev en del av kungafamiljen.

– Hennes långa romans med Charles skadade Harry redan som barn. Harry är oerhört lojal och beskyddande mot sin mor och hennes minne. Han uppskattade inte att Camilla svepte in till Charles och att pappan framställde henne som hans livs stora kärlek, säger källan.

Prins Harrys bok publiceras senare i år.
Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH / AP / TT NYHETSBYRÅN

”Charles är mycket beskyddande vad gäller Camilla”

Källan säger att det finns en oro inom kungafamiljen att Harrys bok, som publiceras senare i år, kommer att överskugga sommarens platinajubileum som firar drottning Elizabeths 70 år på tronen.

– Fullt förståeligt så tycker Harry att de där tidiga åren var mycket svåra. Därför skulle han mycket väl kunna ta tillfället i akt nu att öppet ge Camilla skulden för mycket av det han anser traumatiserade honom under uppväxten, säger källan.

Många såg länge snett på Camilla efter Charles skilsmässa från Diana på grund av prinsessans massiva popularitet. Men Camilla har blivit mer populär bland britterna på senare år enligt Express.

– Charles är mycket beskyddande vad gäller Camilla. Det sista han behöver är att Camilla skulle utsättas för en förödmjukande smutskastning när britterna till slut har tagit henne till sina hjärtan, säger källan.

Tronföljden och kungafamiljen – här är brittiska kungahuset

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.