Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Charles markering mot Meghan: ”Ganska korkat”

Höjdpunkterna från omtalade intervjun med Harry och Meghan
Prins Charles.
Foto: DAVID DYSON/POOL/SHUTTERSTOCK / REX TT NYHETSBYRÅN
Hertiginna Meghan.
Foto: DPPA/SIPA USA

Prins Harrys och hertiginnan Meghans son Archie fyllde två år tidigare i veckan.

Då skickade prins Charles en födelsedagshälsning till sin sonson med en bild på honom själv, Archie och prins Harry – men ingen Meghan.

– Det är ganska korkat att inte ha med henne på bilden bara veckor efter det att hon öste anklagelser över kungafamiljen, säger hovexperten Duncan Larcombe enligt The Sun.

Tidigare i veckan fyllde Harrys och Meghans son Archie två år. Archies farfar prins Charles gratulerade sin sonson på Instagram med budskapet:

”Grattis på födelsedagen Archie som fyller två i dag.”

https://www.instagram.com/p/COhct4fDCqb/

Intill budskapet låg en svartvit bild på Charles, Harry och Archie. Hovexperten Duncan Larcombe är övertygad om varför Archies mamma Meghan inte fanns med på bilden.

– Jag ser det som en medveten markering från prins Charles sida. Han är slipad nog att veta hur känslig situationen är kring yngste sonen och hans fru, säger hovexperten Duncan Larcombe som är säker på att ”prins Charles visste exakt vad han gjorde”.

Meghan fanns med på övriga kungligheters bilder

Prins Charles bildval stack ut från övriga kungligheters. Meghan var med på bilderna som kungafamiljen samt William och Kate lade upp på Instagram som födelsedagshälsningar. Duncan Larcombe kommenterar Charles bildval så här:

– Det var en födelsedagshälsning till Archie och inget mer, det var ingen trevare om att bli sams.

I samband med att Meghan gifte sig med prins Harry 2018 rapporterades det att hon och prins Charles kom mycket bra överens.

”De fann varandra genom att prata konst, historia och kultur, prinsen tycker hon är otroligt smart”, skrev hovexperten Angela Levin.

En källa vid hovet sade att Charles tyckte att Meghan var ”det bästa som hänt Harry”, en uppfattning som ser ut att ha fått ett abrupt slut när Harry och Meghan valde att lämna såväl kungahuset som Storbritannien.

Prins Charles ord om sin bortgångne far prins Philip

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.