Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Charles invit till Harry – saknar barnbarnen

Här ignorerar prins Charles frågan om brodern Andrew
Prins Charles hoppas få tillbringa mer tid med barnbarnen.
Foto: CHRIS JACKSON-GETTY/POOL SUPPLIE / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Prins Charles och prins Harry.
Foto: DAVID DYSON/POOL/SHUTTERSTOCK / REX/IBL

Prins Charles har bjudit in sonen Harry och Meghan att bo hos honom när de besöker Storbritannien nästa gång, uppger källor vid hovet. 

Charles hoppas få tillbringa kvalitetstid med sina barnbarn.

– Han känner att något saknas i hans liv när han inte får lära känna Harrys barn, säger en källa vid hovet till Mirror.

Prins Harry och frun Meghan lämnade brittiska kungahuset i januari 2020 och flyttade till Kalifornien. Stämningen mellan paret och övriga kungafamiljen har varit frostig sedan Meghan anklagade en medlem av kungahuset för rasism i Oprah Winfrey-intervjun.

Men Harrys pappa Charles uppges nu vilja förbättra relationen med sonen och hans familj. Charles har bjudit in Meghan och Harry att bo hos honom nästa gång paret besöker Storbritannien. Det säger källor vid hovet och uppger att huvudorsaken är att Charles vill tillbringa tid med sina barnbarn.

– Prinsen sörjer att han inte har kunnat träffa sina barnbarn som han verkligen saknar. Han är en fantastisk farfar och älskar att vara det. Det är befogat att säga att han känner att något saknas i hans liv när han inte får lära känna Harrys barn. Det är något han hoppas kunna ändra på och det är därför han har gjort den inviten till Harry, Meghan och barnen att komma och bo hos honom när de kommer hem, säger en källa vid hovet till Mirror.

Charles har aldrig träffat Lilibet

Charles har aldrig träffat Harrys och Meghans dotter Lilibet som föddes i juni förra året. Han har inte träffat prinsparets tvåårige son Archie sedan han var sex månader gammal.

Charles ska ha kommit med erbjudandet till Meghan och Harry strax före jul enligt källorna. Förhoppningen har varit att prinsparet ska återvända till Storbritannien i samband med drottning Elizabeths platinajubileum i juni som firar hennes 70 år på tronen. Och det har funnits lovande tecken på senare tid enligt källorna.

– Charles har haft flera fina och trivsamma videosamtal med Harry, Meghan och barnbarnen. Det är något han alltid ser fram emot, säger en källa vid hovet till Mirror.

Harry har dock nyligen sagt att han inte kan återvända hem till Storbritannien eftersom han inte längre har rätt till de livvakter han hade som kunglighet.

”Utan polisskydd föreligger en enorm fara för deras säkerhet”, skrev prinsens juridiska stab i en inlaga till brittiska inrikesdepartementet enligt Daily Mail och fortsatte:

”Utan skyddet kan prinsen och hans familj inte komma hem.”

Meghan vinner rättstvist – får tolv kronor i ersättning

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.