Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Charlene klädde sina barn i nya lyxplagg

Monacos furstpar Charlène och Albert med sina tvillingar.
Charlene med lilla Jacques som bar Baby Dior.
Jacques - tronföljaren.
Klänning från <a href="http://www.dior.com/couture/en_int/childrens-fashion/newborn/dresses/cotton-voile-dress-17-11460">Baby Dior</a>.

Charlene och Albert skippade gamla traditioner och köpte in nya dopklänningar till sina tvillingar.

Prins Jacques och prinsessan Gabriella var båda klädda i lyxiga spetsklänningar från Baby Dior under dopet.

Charlene av Monaco strålade när hon anlände till katedralen i Monaco under söndagsmorgonen.

Det var många som liknande henne med Grace Kelly när de såg henne klädd i vit tvådelad klänning med trekvartsärm från Dior och en liten pillerburk på huvudet.

Barnen Jacques och Gabriella var traditionsenligt klädda i vita långa dopklänningar.

Medan många kungligheter väljer att låta dopplaggen gå i arv i flera generationer valde furstparet i stället att köpa in nya klänningar till sina ögonstenar.

De fina spetsklänningarna kommer från modehuset Dior och lillprinsen och prinsessan hade sina respektive monogram fastsydda.

Estelle i dopklänning från 1906.Foto: Anna-Karin Nilsson

Prinsessan Estelle och prinsessan Leonore har båda döpts i en klänning med lång tradition. Det svenska kungahusets dopklänning bars första gången av prins Gustaf Adolf när han döptes 1906. Även kungabarnen och kungen och hans systrar har döpts i den klänningen.

Tvillingarna Jacques och Gabriella föddes den 10 december 1014, exakt fem månader innan dagens storslagna och påkostade dopceremoni.