Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Charlène klädd i vitt när tvillingarna döps

Här är nya bilden på Charlène och tvillingarna.
Dottern Gabriella och sonen Jacques ligger tryggt i mammas famn.
Kungliga färskingar. Här visar Charlène och prins Albert sina barn Gabriella och Jacques från balkongen i palatset i Monaco.Foto: Patrick Van Katwijk
Charlène var klädd i vit kappa och ljusa skinnhandskar och barnen var inlindade i ljusa filtar.Foto: Guillaume Horcajuelo / Epa / Tt
Charlène med en av tvillingarna.Foto: Patrick Van Katwijk
Charlène och Albert med sina barn, tvillingarna Gabriella och Jacques. Barnen föddes den 10 december 2014.

Charlène av Monaco blev mamma till tvillingarna Gabriella och Jacques den 10 december 2014.

På söndag fyller de små kungligheterna fem månader och firas med dop i katedralen i Monaco.

Och vi gissar att det blir en ceremoni i vitaste vitt.

10 maj samlas monegaskerna för att ta del av tvillingdopet i landets katedral. naturligtvis kommer även Stephanie och Caroline vara på plats när prins Alberts och Charlènes barn Jacques och Gabriella namnges klockan 10:30 lokal tid.

Och vi på Allt om Mode gissar att det blir en festlighet i ljusa toner.

Varför?

Jo, för Charlène har vid de tillfällen tvillingarna visats alltid burit ljusa kläder. När Gabriella och Jacques visades på bild för första gången bar Charlène en skir vit blus med krås och matchade den med pärlörhängen. Barnen var klädda i rosa respektive ljusblå sparkdräkt och vita sockar.

√ Läs också: Historien om Grace Kelly

Klädd i kappa och handskar

Vid nästa tillfälle, när tvillingarna visades upp på balkongen i palatsets valde Charlène återigen att visa sina skatter klädd i ljusa plagg. Då bar furstinnan en vit kappa med hög krage och ljusa nudefärgade handskar. Albert var klädd i blå kostym, vit skjorta och ljust blågrå slipps.

De små tvillingarnas kläder doldes av filtarna de var inlindade i.

Klädkoden under dopet är formell och det faktum att det är ett barndop som äger rum i maj pekar på att fursteparets klädval drar åt ljusa nyanser.

På plats vid dopceremonin kommer släkt och vänner vara liksom Jacques blivande gudföräldrar Christopher Le Vine Jr, Alberts kusin och Diane de Polignac Nigra. Närvarar gör också Gabriellas blivande gudföräldrar Gareth Wittstock, Charlènes bror, och Nerine Pienaar, skriver Hellomagazine, vidare.

 

√ Vad vet du om Alberts syster prinsessan Stephanie egentligen? Läs här!

Tvillingarna får åka bil

Ceremonin i katedralen kommer att filmas och visas via MC Channel, furstendömets Facebook-sida samt på storbildsskärm på torget i Monaco. Efter själva dopet fortsätter fursteparet till fots till palatset medan tvillingarna transporteras med bil av säkerhetsskäl skriver Monaco Matin.

Ytterligare en ceremoni äger rum under dagen då lille Jacques ska få motta Grand Cross of the Order of Grimaldi, och Gabriella utses till Grand Officer of the Order of Grimaldi.

Allt om Modes egen bloggare Victoria Silvstedt, vän till fursteparet, är också en av dagens gäster så håll lite extra koll på Victorias blogg under helgen för lite närmare koll på det förestående dopet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.